B2B webshop.

Het online bestelplatform voor je zakelijke klanten

Waarom een B2B webshop?

De zakelijke markt verandert! Groothandels, fabrikanten en distributeurs moeten digitaliseren om te kunnen blijven concurreren en verder door te groeien. De beloftes van B2B e-commerce zijn duidelijk:

Verhoging van de omzet

Een B2B webshop biedt de mogelijkheid om je omzet verder te verhogen. De B2B webshop zal nieuwe klanten aantrekken en kan de gemiddelde orderwaarde van bestaande klanten verhogen.

Verlaging van de kosten

Een B2B webshop zorgt ervoor dat het verkoopproces wordt geautomatiseerd waardoor er minder handmatige activiteiten nodig zijn. Dit zorgt weer voor verlaging van de kosten en minder fouten.

Meer tevreden klanten

Klanten zijn het inmiddels gewend om online hun bestellingen te plaatsen. Een B2B portaal zorgt ervoor dat klanten zelf 24/7hun bestellingen kunnen plaatsen en alle gewenste productinformatie kunnen inzien wat weer bijdraagt aan een hogere klanttevredenheid.

Onze werkwijze

Wij werken via een vast implementatietraject wat ervoor zorgt dat we jouw doelen behalen:

Allereerst bekijken we wat de doelen zijn van je B2B webshop. Ligt de focus vooral op het zo snel en makkelijk mogelijk laten bestellen van bestaande klanten of dient het B2B portaal ook bij te dragen aan leadgeneratie.

Op basis van de doelen gaan we samen kijken welke functionaliteiten nodig zijn in de B2B webshop. Hierbij maken we zoveel mogelijk gebruik van standaardoplossingen en proberen we maatwerk zoveel mogelijk te voorkomen.

Als de doelen en functionaliteiten helder zijn gaan we aan de slag met de realisatie van de B2B webshop.  In dit traject werken we nauw samen naar de webshop die voldoet aan de gestelde doelen en functionaliteiten.

Nadat de B2B webshop gelanceerd is gaan we aan de slag met het verder optimaliseren van de webshop. We straten het proces van het onboarden van je zakelijke klanten en geven advies wat er verbeterd kan worden.

B2B is geen B2C

Het realiseren van een zakelijke webshop is fundamenteel anders dan een consumenten webshop. Waar de consument komt om te shoppen wil de zakelijke klant zo snel mogelijk zijn werk doen. Door onze expertise en specialisatie in B2B e-commerce begrijpen wij de vraag van de klant en de complexiteit die bij een B2B webshop komt kijken.

“B2B eCommerce customers aren’t shopping – they are buying because it is their job.”

B2B functionaliteiten

Onze B2B webshops bevatten standaard veel B2B functionaliteiten zonder dat hier maatwerk of uitbreidingen voor nodig zijn. Een aantal functionaliteiten die in onze B2B webshops aanwezig

Offertes

Biedt nieuwe klanten de mogelijkheid om eerst een offerte aan te vragen voor een selectie van de producten.

Bestellijsten

Klanten kunnen snel hun bestelling plaatsen door eigen bestellijsten met producten die ze vaker hebben gekocht.

Prijslijsten en klantspecifieke prijzen

Zakelijke klanten zien hun eigen klantspecifieke prijzen of er kan gewerkt worden met de prijslijst structuur van het ERP systeem.

Snel bestelformulier

De B2B webshop biedt een snel bestelformulier waar producten direct toegevoegd kunnen worden of er een excel bestand geupload kan worden.

Betaalcondities

Elke klant kan op de webshop gebruik maken van zijn of haar eigen betaalcondities of er kan gewerkt worden met kredietlimieten.

Goedkeuren van klanten

Mogen klanten niet direct toegang tot de webshop? Geen probleem er is de mogelijkheid om klanten eerst goed te keuren.

Meerdere gebruikers per account

Zijn er meerdere gebruikers die voor 1 bedrijf moeten bestellen. Maak dan gebruik van meerdere gebruikers per account.

Klantspecifieke assortimenten

Mogen niet alle klanten alle producten of prijzen zien. Maak gebruik van klantspecifieke assortimenten.

Klantportaal

Het klantportaal biedt de klant een overzicht van alle bestellingen, facturen en verzendingen zodat de klant direct het overzicht heeft.

Gekoppeld aan je andere systemen

Elke B2B organisatie maakt tegenwoordig gebruik van meerdere systemen zoals ERP of logistieke systemen. Voor een succesvolle e-commerce strategie is het van belang dat de systemen aan elkaar gekoppeld zijn en er geen handmatige activiteiten plaatsvinden. Met behulp van onze integratie software MCONNECT koppelen wij je B2B webshop aan je ERP, PIM, WMS of andere systemen.

Lees meer over de verschillende webshop koppelingen

Inzetbaar in iedere branche

Onderstaande bedrijven hebben al een B2B webshop al in het dagelijkse bedrijfsproces geïntegreerd

Support en optimalisatie

Na het implementeren van je B2B webshop verzorgen wij het support en onderhoud en helpen wij mee met het verder verbeteren van je B2B portaal.

Support & Onderhoud

Wij zorgen ervoor dat je webshop snel en veilig blijft. Binnen ons support en onderhoud verzorgen wij het volgende:

  • Installeren van veiligheidspatches
  • Verzorgen van updates van je B2B webshop
  • Continue monitoring van je webshop op veiligheid en snelheid
  • Telefonisch en per e-mail beschikbaar voor vragen

Lees meer over Support & Onderhoud >>

Optimalisatie

Wij helpen je met de volgende verbeteringen:

  • Inrichten van Google analytics en je e-commerce dashboard.
  • Snelheids optimalisatie van je webshop voor mobiel en desktop.
  • Verbeteren van de conversie van je webshop.
  • Toevoegen van nieuwe functionaliteiten ter verbetering van de klantervaring.
  • Inzetten van marketing automation.

 

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een B2B webshop of een demo ontvangen van onze B2B webshop oplossing? Vraag dan een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze B2B E-commerce specialisten.

Lees ook onze artikelen voor meer inspiratie