Ecomwise Shopware 6 Partner

Ecomwise is sinds april partner geworden van het e-commerce platform Shopware. Eind vorig jaar zijn we gestart om ons te verdiepen in dit e-commerce platform en na een aantal maanden hebben we besloten om naast Magento 2 ook Shopware 6 aan te bieden.

Wat is Shopware?

Shopware is een open-source e-commerce platform uit Duitsland. In Duitsland is Shopware het meest gebruikte e-commerce systeem en vanwege de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid is het platform ook sterk aan het groeien in andere landen in Europa. Shopware is meer dan 20 jaar actief in de e-commerce markt en bedient met haar verschillende versies meer dan 100.000+ klanten. Begin 2020 is de nieuwste versie van het Shopware platform gelanceerd namelijk Shopware 6

Waarom Shopware naast Magento?

10 jaar geleden was de e-commerce markt nog veel beperkter voor wat betreft goede open source e-commerce platformen. Dit is de laatste jaren sterk veranderd waardoor het des te belangrijker is voor bedrijven om de juiste keuze te maken met welk e-commerce platform je het beste je doelstellingen kan behalen. Voor ons als e-commerce bureau zien wij de techniek als een middel en daarom adviseren wij dan ook welk platform het meest geschikt is voor jouw organisatie. Wil je nou meer weten over de verschillen tussen Magento en Shopware 6 lees dan ook ons blog Magento 2 vs Shopware 6.

De sterke punten van Shopware 6

Als we kijken naar Shopware 6 dan zien we dat het platform zich onderscheidt op de volgende punten:

  • Simpel en gebruiksvriendelijk beheerpanel: Elke versie van Shopware 6 bevat een visuele website editor waardoor het voor iederen gemakkelijk wordt om de visuele weergave van je webshop aan te passen.
  • Koppelbaar met andere systemen: Shopware 6 is opgebouwd volgens de ”API first” benadering wat inhoudt dat elk systeem kan koppelen met de aanweizge API’s.
  • SEO en mobiel vriendelijk: Shopware is zo opgebouwd dat het rekent houdt met de belangrijkste SEO factoren en het webshop platform is opgebouwd volgens de laatste technieken waardoor het mobiel vriendelijk is.

Shopware 6 webshops en extensies

Wij zijn op dit moment bezig met onze eerste Shopware cases en deze zullen we dan ook zeker in de aankomende maanden delen. Ook zijn we druk bezig om een aantal B2B extensies geschikt te maken voor het Shopware platform.

Vragen over Shopware 6

Heb je vragen over Shopware of wil je eens een demo zien van het Shopware 6 platform? Neem dan contact met ons op en dan plannen we een online video call!