Ergonode PIM

Ecomwise is partner geworden van Ergonode. Ergonode is een toegankelijk en gebruiksvriendelijk PIM-platform met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. In dit blog beschrijven we wat Ergonode onderscheidt van andere PIM-systemen en waarom wij Ergonode aanbieden als PIM-systeem voor onze klanten.

“Onze software is vriendelijk in gebruik. We hebben veel tijd besteed aan het UX- en UI-design. Gebruikers werken dan ook met plezier met Ergonode.” – Tomas Hesseling,
Country Director Benelux bij Ergonode

Het belang van een PIM-systeem

Het gebruik van een PIM-systeem levert veel op. Het zorgt om te beginnen voor consistentie en volledigheid in het productaanbod. Via een PIM-systeem wordt productinformatie op één centrale plek beheerd. Het aanpassen van productinformatie op verschillende kanalen kan in bulk worden uitgevoerd. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar zorgt ook voor een eenduidige productweergave.

Die consistentie draagt bij aan betere (en overal kloppende) productspecificaties, wat op zijn beurt weer zorgt voor een betere klantbeleving en vindbaarheid van de producten. Door de volledigheid van de productinformatie kunnen klanten bovendien betere vergelijkingen maken, wat resulteert in hogere verkoopcijfers. Deze positieve resultaten zien we vooral bij bedrijven die de nadruk leggen op kwaliteitsverbetering van productinformatie.

Up-to-date productinformatie vergt voortdurende dataverrijking. De realiteit leert dat dit proces behoorlijk uitdagend kan zijn. Veelal heb je van doen met meerdere databronnen, variërend van handmatige uploads van .csv-, .xml- en tekstbestanden tot losse afbeeldingen. Ook vinden er regelmatig wijzigingen plaats in de productassortimenten van leveranciers. Dit betekent dat je voortdurend moet schakelen om deze informatie te verwerken en up-to-date te houden.

Een PIM-systeem biedt hiervoor een oplossing. Zoals eerder aangegeven is het een systeem om productinformatie overzichtelijk te beheren en deze in één keer beschikbaar te maken via meerdere verkoopkanalen. In een van onze eerdere blogposts lees je over overige manieren waarop een PIM-systeem jouw B2B webshop vooruithelpt.

Ergonode: in het kort

Ergonode is een gebruiksvriendelijk PIM-systeem dat bedrijven in staat stelt om productinformatie gestructureerd te beheren. Het is geschikt voor verschillende verkoopkanalen, zoals webshops en marktplaatsen. Zowel retailers als fabrikanten kunnen met Ergonode verschillende databronnen integreren. Voor elke productgroep kan de mate van volledigheid van de productinformatie worden aangepast. Dit wordt weergegeven in de workflow, waardoor je makkelijker kunt beoordelen of een product gereed is voor plaatsing op de webshop.

De toegevoegde waarde van Ergonode

Ergonode staat bekend om zijn solide prijs-kwaliteitverhouding. Relatief beperkte maandelijkse kosten vertalen zich naar een ruimer scala aan functies dan concurrerende PIM-systemen. Bovendien worden uitgebreide workflows standaard geleverd bij Ergonode.

Wat Ergonode verder onderscheidt:

  • Ingebouwde AI. De standaardversie maakt gebruik van AI om op basis van bekende productkenmerken productbeschrijvingen te genereren;
  • Product importer. Gebruikers importeren eenvoudig productdata door de koppeling van kolomnamen in het productbestand aan veldnamen in Ergonode. Dit komt met name goed van pas bij diverse bronnen van productdata;
  • Standaard vertaaltool. DeepL is in de software geïntegreerd, waardoor het vertalen van productinformatie sneller en in hoge kwaliteit plaatsvindt;
  • Grid-exports. Gebruikers maken gemakkelijk een export van de artikelen die op dat moment in de actieve filter zijn geselecteerd;
  • Gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers weten snel een weg te vinden in de software.

De impact van Ergonode op jouw B2B webshop

Het gebruik van Ergonode als PIM-systeem biedt de volgende voordelen voor jouw webshop:

  • Kostenbesparing: verminder de tijd aan onnodige (en foutgevoelige) repetitieve taken (tijd die je voor andere doeleinden kunt gebruiken!);
  • Verhoogde efficiëntie: verwerk meer producten in minder tijd;
  • Omzetgroei: verhoog je conversie door het verrijken van productdata;
  • Hogere medewerkerstevredenheid: het bijwerken van productdata is meestal niet de meest favoriete taak van medewerkers. Het gebruiksgemak van Ergonode maakt dit proces eenvoudiger en aangenamer.

Ecomwise helpt je graag met de implementatie van Ergonode in jouw webshop.

Een webshop met complete productinformatie

Wil je meer weten over het integreren van een PIM-systeem in jouw webshop? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Neem contact met ons op

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *