MAGENTO 2; WIE, WAT, WAAR?

Het is al even geleden dat Magento 2 is uitgebracht. Onze ontwikkeling in combinatie met Magento 2 is al even gaande, en wij zijn er klaar voor om alle web shops over te zetten naar dit nieuwe platform! Een groot gedeelte van onze extensies zijn al geschikt voor deze nieuwe versie, en meerdere van onze klanten draaien al op dit platform. Maar waarom zou u overstappen? En moet u dit direct doen?

WAAROM MAGENTO 2?

Magento is compleet vernieuwd met de komst van Magento 2. Magento introduceert een nieuwe architectuur en modernere technieken. Door middel van deze updates, brengt het vernieuwde platform een heel scala aan voordelen met zich mee, die voor zowel u als uw klanten direct merkbaar zijn. Hieronder vindt u de meest belangrijke voordelen op een rijtje:

VOORDELEN MAGENTO 2

Snelheid

Een van de grote nadelen die altijd naar voren kwam in Magento was de snelheid. In de nieuwe Magento is hier veel aandacht aan besteedt en onder de motorkap is er flink geschroefd in Magento 2. Een compleet nieuwe structuur en full page caching zorgen voor een snelheidsboost die flink kan oplopen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het ziet er niet alleen mooier uit, het is ook makkelijker te gebruiken; de nieuwe interface van Magento 2!

Responsiveness

Deze nieuwe versie beschikt uiteraard ook over een responsive design die het mogelijk maakt om op elk apparaat uw webshop te bekijken. Computer, tablet of smartphone; het kan allemaal. Naast de voorkant is de achterkant ook volledig responsive waardoor je de webshop ook kunt beheren via een tablet of smartphone.

Veiligheid

Er is ook aandacht besteedt aan beveiliging! Door een aantal aanpassingen in de bestandsstructuur is het moeilijker geworden om toegang te krijgen tot de root folder van Magento waardoor het systeem veiliger is geworden en makkelijker beschermd kan worden tegen veiligheidslekken.

Toekomstvisie

Magento 1 zal in 2018 niet meer ondersteund worden en er zullen dan ook geen updates meer uitgebracht worden. Dit leidt uiteindelijk tot verouderde webshops, die niet meer mee kunnen met de tijd. Dit zal ook betekenen dat er uiteindelijk geen veiligheid patches meer uit gaan komen voor Magento 1, wat essentieel is voor een goedwerkende en veilige webshop.

UW VOLGENDE STAP

Op papier klinkt het allemaal geweldig, maar moet u nu direct overstappen na het lezen van de voordelen? Ons advies: Nee, tenzij u een nieuwe webshop opzet. Uw huidige Magento 1 shop volstaat nog prima mits deze up-to-date is. Ook kan het zijn dat uw extensies nog niet ontwikkeld zijn voor Magento 2, en is het dus nog niet mogelijk om over te stappen of is het erg kostbaar. Wel is het verstandig om rekening te houden met deze overstap voor de langere termijn.

 

Voordat u overstapt, win eerst informatie in van een specialist die rekening houdt met uw wensen.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Helaas is het overstappen naar niet zo eenvoudig als een normale Magento 1 upgrade.  Het is een volledig nieuw platform waardoor er dus gemigreerd moet worden naar dit nieuwe platform. Ons team van experts geeft u graag advies en helpt u verder om de overstap te begeleiden.

 

Gebruikt u door ons ontwikkelde plugins, dan krijgt u binnenkort een update. Het merendeel van onze extensies is al geschikt voor de nieuwe versie!

DEZE KLANTEN ZIJN AL OVERGESTAPT