Het Hyvä-template voor Magento-webshops

Ben je al bekend met het Hyvä Magento-template? Bij Ecomwise werken we met dit thema. In dit blog leggen we uit waarom én welke voordelen dit template te bieden heeft voor jouw B2B webshop.

Wat is het Hyvä-template?

Voordat we dieper ingaan op het Hyvä-template, werpen we eerst een blik op het Luma-template. Standaard wordt Magento namelijk geleverd met het Luma-template, maar dat template kent enkele nadelen. Zo presteert Luma bijvoorbeeld minder goed op het gebied van laadsnelheid en vergt het meer tijd en inspanning om aanpassingen door te voeren. 

Een groot deel van de complexe technologie van Magento 2 is verweven in het basis-Luma-ontwerp. Hyvä biedt een alternatief basisontwerp voor Magento 2-webshops en gaat deze nadelen uit de weg. Hyvä streeft ernaar een snellere en minder complexe basis te bieden. Zoals Hyvä het zelf verwoordt: “Hyvä is eigenlijk de versie van Luma die we hadden gewild dat Magento zelf had gebouwd.”

Wat zijn de voordelen van het Hyvä-template? 

Het Hyvä-template tilt jouw webshop naar een hoger niveau. Dit uit zich op de onderstaande manieren:

  • Verbeterde laadsnelheid. Hyvä verbetert de gebruikerservaring door snelle laadtijden. Dit komt de gebruikerservaring ten goede. Bezoekers hoeven niet lang te wachten op het laden van pagina’s en zijn eerder geneigd om aankopen te doen;
  • Hoge Google PageSpeed-scores. Een snelle webshop is niet alleen van belang voor de gebruikerservaring, maar ook voor je positie in de zoekmachines. Het Hyvä-thema zorgt voor hogere Google PageSpeed-scores, waardoor jouw B2B webshop beter zichtbaar wordt in zoekresultaten en meer organisch verkeer aantrekt;
  • Versnelde template-aanpassingen. De gebruiksvriendelijkheid van Hyvä leidt tot kortere ontwikkeltijden. Zo kun je sneller wijzigingen doorvoeren aan je webshop in vergelijking met het huidige Luma thema;
  • Mobile-first benadering. Hyvä is volledig responsief en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, met name smartphones. Dit resulteert in een aantrekkelijke weergave van jouw webshop op elk apparaat (desktop, telefoon en tablet).

Kortom, het Hyvä-thema voor Magento 2 is een goede keuze voor B2B bedrijven die op zoek zijn naar een snelle, responsieve oplossing in Magento met goede Google pagespeed scores.

Is er een basis B2B template beschikbaar bij Ecomwise?

Ja, specifiek voor de zakelijke sector heeft Ecomwise een basisontwerp ontwikkeld dat is gebaseerd op het Hyvä-thema. Dit ontwerp waarborgt dat de B2B-functionaliteiten, zoals bestellijsten en de snelle-bestelopties, naadloos aansluiten bij het Hyvä-template. Hierdoor verloopt de implementatie aanzienlijk sneller dan wanneer men zou beginnen met het standaard Hyvä-template.

Hoe kan ik overstappen op het Hyvä-template?

Wellicht vraag je je af wat er komt kijken bij het gebruik van het Hyvä-template? Bij de overstap naar het Hyvä-template is het essentieel om te verifiëren of de gebruikte extensies in de webshop compatibel zijn met Hyvä en of er maatwerk aanwezig is in de webshop die gereed gemaakt moet worden voor het Hyvä template. Des te meer extensies die niet standaard geschikt zijn voor Hyvä en eventueel maatwerk des te meer tijd er gaat zitten in de implementatie van het Hyvä template. Bij Ecomwise starten we daarom eerst met een analyse van de huidige webshop om te kijken wat er nodig is voor de migratie naar het Hyvä template.

Meer weten over Hyvä?

Wil je meer informatie over het Hyvä-template of een demo ontvangen van ons B2B Hyvä template? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op