Business Central е-продавница

Зошто B2B е-продавница?

Деловниот пазар се менува! Трговците, производителите  и дистрибутерите имаат потреба од дигитализација доколку сакаат да останат конкурентни на пазарот. Ветувањата на B2B е-продавниците се јасни:

Пораст на продажба

Намалување на трошоци

Повеќе задоволни клиенти

B2B не е исто што и B2C

B2B е-продавниците се фундаментално различни од B2C е-продавниците. Додека клиентите на B2C е-продавниците доаѓаат да купуваат но и да пребаруваат и прелистуваат, клиентите на B2B е-продавниците сакаат купувањето да го завршат што е можно побрзо и поефикасно. 

“B2B клиентите не купуваат поради потреба - тие купуваат бидејќи тоа е дел од нивните работни обврски.”

B2B функционалности

Нашата B2B е-продавница содржи неколку B2B функционалности како стандардни, без да има потреба од понатамошни измени или екстензии. Дел од функционалностите кои би ги имале се:

Понуди

На новите клиенти им нуди можност да побараат првична понуда за дел од избраните продукти. 

Листа со производи

Клиентите имаат можност да си создадат листа на производи кои често би биле дел од нивниот процес на нарачки и со тоа брзо и лесно да го извршат купувањето.

Специфични цени за клиенти или листи

Деловните клиенти можат да ги гледаат нивните специфични цени или пак можат да работат со цените од ERP системот.

Форма за брза нарачка

B2B е-продавницата нуди брза форма преку која можат да се додадат производи за купување или пак опција истите да бидат додадени преку excel документ. 

Услови за наплата

Секој деловен клиент може да користи свој начин за наплата на производите било да е преку картичка, фактура или преку кредит на самата продавница. 

Одобрување на клиенти

Можеби не сакате сите клиенти кои ќе направат профил на вашата продавница да бидат ваши клиенти? Тоа е во ред, затоа нудиме начин со кој што ќе можете да ги одобрите тие клиенти што сакате да ви се клиенти на вашата е-продавница. 

Повеќе клиенти преку еден профил

Доколку имате повеќе клиенти кои припаѓаат на иста компанија и сите имаат потреба од нарачки, тоа не е никаков проблем бидејќи можат да ја користат опцијата за повеќе клиенти преку еден профил. 

Различен опсег на пристап за различни клиенти

Доколку имате потреба да го ограничите пристапот на одредени клиенти до одреден дел од вачиот каталог, тогаш на располагање ја имате и таа опција. 

Портал за клиенти

Овој портал им нуди на клиентите преглед на сите порачки, фактури, испораки со цел полесна организација преку Dynamics 365 Business Central.

Интеграција со Microsoft Dynamics 365 Business Central​

Нашите B2B е-продавници се интегрирани со Dynamics 365 Business Central. Ова значи дека податоците се внесуваат на една локација и активностите кои се извршуваат секојдневно во вашата е-продавница се скоро целосно автоматизирани. Како додаток на оваа интеграција клиентите имаат пристап до портаал за клиенти каде што ќе можат да имаат комплетен преглед на сите порачки,испораки итн. направени преку продавницата или било кој друг канал за продажба. 

Подршка и оптимизација

По успешното имплементирање на вашата е-продавница, обезбедуваме подршка, одржување и понатамошна оптимизација на вашата B2B е-продавница. 

Подршка & Одржување

Преку нашата подршка и одржување ќе се погрижиме вашата е-продавница да биде брза и безбедна. Покрај тоа нудиме и:
  • Инсталација на безбедносни верзии од софтверот
  • Инсталација на најновите верзии од софтверот
  • Постојано наблудување на вашата е-продавниза за безбедност и брзина.
  • Достапност преку телефон или е-пошта за секој вид на прашања
Прочитајте повеќе за Подршка & Одржување >>

Оптимизација

Ќе Ви помогнеме со следните подобрувања:
  • Имплементирање на Google Analytics  вашата табла со податоци.
  • Оптимизации за брзина на вашата е-продавница за мобилен или десктоп.
  • Подобрување на стапката за конверзија на вашата продавница.
  • Додавање на нови функционалности за подобрување на купувачкото искуство на вашите клиенти
  • Имплементирање на автоматизиран маркетинг процес.
Прочитајте повеќе за Оптимизација>>

Бесплатни консултации?

Дали сакате да дознаете повеќе за можностите на B2B е-продавниците или пак сакате да добиете демо со нашата B2B оптимизирана околина? Или пак сакате бесплатна консултација со еден од нашите специјалисти за B2B е-трговија? Контактирајте не!