B2B е-продавница

Оnline платформа за нарачки за вашите деловни клиенти

Зошто B2B е-продавница?

Деловниот пазар се менува! Трговците, производителите  и дистрибутерите имаат потреба од дигитализација доколку сакаат да останат конкурентни на пазарот. Ветувањата на B2B е-продавниците се јасни:

Пораст на продажба

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

Намалување на трошоци

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

Повеќе задоволни клиенти

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

Нашиот метод

Работиме преку добро структуриран процес кој ќе овозможи исполнување на вашите цели:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus venenatis nibh eget lacus elementum blandit. Morbi est est, finibus non arcu id, cursus facilisis metus.

B2B не е исто што и B2C

B2B е-продавниците се фундаментално различни од B2C е-продавниците. Додека клиентите на B2C е-продавниците доаѓаат да купуваат но и да пребаруваат и прелистуваат, клиентите на B2B е-продавниците сакаат купувањето да го завршат што е можно побрзо и поефикасно. 

“B2B клиентите не купуваат поради потреба - тие купуваат бидејќи тоа е дел од нивните работни обврски.”

B2B функционалности

Нашата B2B е-продавница содржи неколку B2B функционалности како стандардни, без да има потреба од понатамошни измени или екстензии. Дел од функционалностите кои би ги имале се:

Понуди

На новите клиенти им нуди можност да побараат првична понуда за дел од избраните продукти. 

Листа со производи

Клиентите имаат можност да си создадат листа на производи кои често би биле дел од нивниот процес на нарачки и со тоа брзо и лесно да го извршат купувањето.

Специфични цени за клиенти или листи

Деловните клиенти можат да ги гледаат нивните специфични цени или пак можат да работат со цените од ERP системот.

Форма за брза нарачка

B2B е-продавницата нуди брза форма преку која можат да се додадат производи за купување или пак опција истите да бидат додадени преку excel документ. 

Услови за наплата

Секој деловен клиент може да користи свој начин за наплата на производите било да е преку картичка, фактура или преку кредит на самата продавница. 

Одобрување на клиенти

Можеби не сакате сите клиенти кои ќе направат профил на вашата продавница да бидат ваши клиенти? Тоа е во ред, затоа нудиме начин со кој што ќе можете да ги одобрите тие клиенти што сакате да ви се клиенти на вашата е-продавница. 

Повеќе клиенти преку еден профил

Доколку имате повеќе клиенти кои припаѓаат на иста компанија и сите имаат потреба од нарачки, тоа не е никаков проблем бидејќи можат да ја користат опцијата за повеќе клиенти преку еден профил. 

Различен опсег на пристап за различни клиенти

Доколку имате потреба да го ограничите пристапот на одредени клиенти до одреден дел од вачиот каталог, тогаш на располагање ја имате и таа опција. 

Портал за клиенти

Овој портал им нуди на клиентите преглед на сите порачки, фактури, испораки со цел полесна организација. 

Интеграција со вашите останати системи

Секоја B2B организација во денешно време користи неколку различни системи како што се ERP или друг логистички систем. За да имате успешна бизнис стратегија важно е овие системи да се поврзани и автоматизирани. Со помош на нашиот софтвер за интеграција MCONNECT  ние можеме да ја поврзиме вашата B2B е-продавница со секој ваш ERP, PIM, WMS или пак друг систем. 

Подршка и оптимизација

По успешното имплементирање на вашата е-продавница, обезбедуваме подршка, одржување и понатамошна оптимизација на вашата B2B е-продавница. 

Подршка & Одржување

Преку нашата подршка и одржување ќе се погрижиме вашата е-продавница да биде брза и безбедна. Покрај тоа нудиме и:

  • Инсталација на безбедносни верзии од софтверот
  • Инсталација на најновите верзии од софтверот
  • Постојано наблудување на вашата е-продавниза за безбедност и брзина.
  • Достапност преку телефон или е-пошта за секој вид на прашања

Прочитајте повеќе за Подршка & Одржување >>

Оптимизација

Ќе Ви помогнеме со следните подобрувања:

  • Имплементирање на Google Analytics  вашата табла со податоци.
  • Оптимизации за брзина на вашата е-продавница за мобилен или десктоп.
  • Подобрување на стапката за конверзија на вашата продавница.
  • Додавање на нови функционалности за подобрување на купувачкото искуство на вашите клиенти
  • Имплементирање на автоматизиран маркетинг процес.

Прочитајте повеќе за оптимизација>>

Бесплатни консултации?

Дали сакате да дознаете повеќе за можностите на B2B е-продавниците или пак сакате да добиете демо со нашата B2B оптимизирана околина? Или пак сакате бесплатна консултација со еден од нашите специјалисти за B2B е-трговија? Контактирајте не!