B2B е-трговија

B2B е-трговија

Нашата специјалност е B2B е-трговијата

Зошто B2B е-трговија?

Ние им помагаме на трговците на големо и производителите со решенија за е-трговија кои обезбедуваат поголема продажба, пониски трошоци и позадоволни клиенти. Ова го правиме со изработка и подобрување на веб-продавници за B2B и веб-продавници за DTC.

Online нарачките се неопходни во денешно време. Компаниите за да бидат конкурентни мора да понудат нарачување на нивните производи преку интернет. Ова важи за секоја компанија, големи се шансите да во иднина па и во сегашноста вашиот профит да е намален бидејчи не нудите опции за интернет порачки. Бројките не лажат: е-трговијата е голем бизнис а ќе станува уште поголем!

Предности за вас

B2B е-продавницата може значително да ги намали вашите трошоци за продажба! Со автоматизирање на процесите за нарачки, рачното внесување на нарачки е минато а со автоматизацијата се намалува шансата за грешки. Големиот број на конекции помеѓу вашата продавница и вашите системи го намалуваат просторот за грешка а со тоа овозможуваат непречена интеграција. На пример се реализираат врски помеѓу Microsoft Dynamics NAV, Unit4 и Mamut кои се надвор од продавницата а сепак се интегрирани со вашите постојани системи.

Лесно сте достапни преку Интернет, со ова постојано привлекувате потенцијални клиенти. Со помош на добрата оптимизација на процесите како конверзија, рекламирање и слично, можете да пристапите во кратко време до вашата целна група и да остварите поголем профит. Можностите се бесконечни.

Предносит за вашите клиенти

Вашите клиенти ќе бидат задоволни доколку можат да нарачаат од вашата продавница брзо и лесно во секое време од денот, 7 дена во неделата, преку еден портал на Интернет. Во овој портал клиентите можат од каде било и во кое било време да:

  • го разгледаат целиот ваш каталог
  • да нарачаат сами
  • да побараат понуди за одредени производи
  • да фактурираат по одредени оддели
  • да креираат свои листи за нарачки
  • да наплатат побрзо
  • да ги знаат сите статуси на извршените нарачки
и уште многу други предности.

B2B функционалности

Нашата B2B е-продавница содржи неколку B2B функционалности како стандардни, без да има потреба од понатамошни измени или екстензии. Дел од функционалностите кои би ги имале се:

Нашата B2B е-продавница содржи неколку B2B функционалности како стандардни, без да има потреба од понатамошни измени или екстензии. Дел од функционалностите кои би ги имале се:

Понуди

На новите клиенти им нуди можност да побараат првична понуда за дел од избраните продукти. 

Листа со производи

Клиентите имаат можност да си создадат листа на производи кои често би биле дел од нивниот процес на нарачки и со тоа брзо и лесно да го извршат купувањето.

Клиентите имаат можност да си создадат листа на производи кои често би биле дел од нивниот процес на нарачки и со тоа брзо и лесно да го извршат купувањето.

Специфични цени за клиенти или листи

Деловните клиенти можат да ги гледаат нивните специфични цени или пак можат да работат со цените од ERP системот.

Форма за брза нарачка

B2B е-продавницата нуди брза форма преку која можат да се додадат производи за купување или пак опција истите да бидат додадени преку excel документ. 

Услови за наплата

Секој деловен клиент може да користи свој начин за наплата на производите било да е преку картичка, фактура или преку кредит на самата продавница. 

Секој деловен клиент може да користи свој начин за наплата на производите било да е преку картичка, фактура или преку кредит на самата продавница. 

Одобрување на клиенти

Можеби не сакате сите клиенти кои ќе направат профил на вашата продавница да бидат ваши клиенти? Тоа е во ред, затоа нудиме начин со кој што ќе можете да ги одобрите тие клиенти што сакате да ви се клиенти на вашата е-продавница. 

Повеќе клиенти преку еден профил

Доколку имате повеќе клиенти кои припаѓаат на иста компанија и сите имаат потреба од нарачки, тоа не е никаков проблем бидејќи можат да ја користат опцијата за повеќе клиенти преку еден профил. 

Различен опсег на пристап за различни клиенти

Доколку имате потреба да го ограничите пристапот на одредени клиенти до одреден дел од вачиот каталог, тогаш на располагање ја имате и таа опција. 

Портал за клиенти

Овој портал им нуди на клиентите преглед на сите порачки, фактури, испораки со цел полесна организација преку Dynamics 365 Business Central.

Дизајн

Постои јасна разлика помеѓу дизајнот за B2C и B2B е-продавниците. B2B е-продавниците обично имаат поедноставен, поделовен дизајн, додека пак B2C често ги убедуваат потенцијалните клиенти со разигран и креативен дизајн. Токму тоа што дизајнот на B2B е-продавниците е поедноставен и побрз за пребарување е тоа што е одлучувачки фактор за правење на порачка. Иако дизајнот на продавницата е едноставен, тој не треба да се потценува. Голем број на продавници го избираат и едноставниот темплејт понуден од Магенто што драстично им ги намалува трошоците за дизајн.

Интеграции и конекции

ERP интеграции

Интегрирајте го вашиот ERP систем во вашата Magento е-продавница. Ова значи дека секогаш имате ажуриран преглед на вашиот магацин, а одделот за логистика има преглед на дестинациите за пратките!

Предностите на интеграцијата на Magento со вашиот ERP систем:

  • Спречете грешки и заштедете време бидејќи сега податоците не треба да се пренесуваат рачно.
  • Намалете го притисокот врз вашиот систем за подршка со тоа што ќе дозволите нарачки 24/7 преку Интернет, со тоа што клиентите ќе имаат целосен преглед врз историјата на нарачките и информациите за наплата.
  • Користете го вашиот ERP систем во вашата Magento е-продавница за структурата на цените.

Работиме со интеграции како што се Microsoft Dynamics NAV, Unit4 и Mamut што значително ги намали операциите кои што клиентите порано ги правеле рачно. 

Сметководство и фактурирање

Можете да заштедите многу време со тоа што ќе го поврзите вашето сметководство со вашето Magento. На пример поврзување на вашиот Exact систем со вашата е-продавница, со тоа што ќе обезбеддите непречено одвивање на фактурите.

Решенија за различни индустрии

Мода & алишта

Понудете им на вашите клиенти можност да го искусат вашиот бренд и облека и да нарачуваат брзо преку листа за нарачки. 

Интериор и мебел

Продавајте ги вашите производи за интериор и мебел преку интернет. 

Автомобили & делови

Помогнете им на вашите клиенти да ги пронајдат вистинските делови за автомобили и понудете оптимално опкружување за нарачки преку Интернет!

Трговци на големо

Понудете му околина за онлајн продажна на вашите клиенти и оптимизирајте ги процесите на продажба.

Храна и пијалоци

Дозволете им на вашите клиенти брзо и лесно да нарачуваат храна и пијалоци преку лични нарачки.

Електроника

Дозволете им на вашите клиенти да ги пронајдат и нарачаат вистинските производи на Интернет.

Потребна ви е помош за подобрување на вашата B2B е-продавница?
Ние ќе Ви помогнеме.