Работни позиции

За Ecomwise

Ние сме агенција за е-трговија специјализирана за создавање на деловни е-продавници градени врз платформите  Magento и Shopware. Од канцелариите во Utrecht, Холандија и Bitola, Северна Македонија ние им помагаме на нашите клиенти кои најчесто се трговци во големопродажба, производители или пак дистрибутери да го направат нивното идеално решение за е-продавница. 

Нашите канцеларии

Во канцеларијата на улица Reykjavikstraat во Utrecht, и канцелариите во Битола, С.Македонија се местата каде што работиме посветено за е-продавниците на нашите клиенти! Експертите во Ecomwise работат врз иднината на е-трговијата тука. Ова не значи дека не сте поканети и вие. Напротив!Покрај посветената работа за нашите клиенти ние исто така ја цените и забавата на работното место. Па преку кажување на лоши шеги и анегдоти од изминатата работна седмица, ние се наградуваме со пиво после напорната работа секој петок. 

Слободни работни позииции

Отворен повик!
Секогаш сме во потрага за талентирани индивидуи да се приклучат во нашиот тим! Доколку нашите слободни работни позиции не се дел од вашите интереси но сепак сакате да станете наш колега, испратете ни мотивационо писмо, ваше CV со понова фотографија до Daniël на daniel@ecomwise.com или Кристина на kristina@ecomwise.com и  ние ќе ве контактираме што е можно побрзо!
Отворена позиција за практикант(internship)

Придружете се во тимот на Екомвисе како практикант и научете се за е-трговијата и развојот на е-продавниците. Вашето знаење за е-трговијата и е-продавниците ќе се продлабочи преку активна работа на проекти изработени во Магенто и Shopware апликацијата. Практиканството исто така ќе ви донесе активно знаење за фазите на тестирање на е-продавниците, документирање на процесите како и подобрување на искуството за клиентите на е-продавниците. 

Карактеристики на кандидатот:

 • основни технички вештини
 • одлични аналитички вештини
 • да биде проактивен
 • ориентиран кон пронаоѓање на решенија
 • одлични комуникациски вештини 
 • познавање на странски јазик - англиски јазик е задолжително, други јазици ќе се сметаат како предност.  

Одговорности:

 • помош околу развојот и тестирањето на проектите
 • помош околу документирањето на проблемите во проектот
 • давање предлози и идеи за одредени проблеми во проектот
 • учествување во сесии за истражување и обука за развој на е-продавници 

Квалификации:

 • познавање на објектно-ориентирано програмирање
 • неформално искуство со кодирање во PHP и MySQL 
 • разбирање на HTML и CSS 
 • познавање на Магенто 2 и Shopware 6 платформите би било плус 
 • да знае да даде идеи за примена на одредени технологии
 • да има добра комуникација со останатите вработени во фирмата

Вашите апликации може да ги доставите исклучиво на англиски јазик на следните е-маил адреси: info@ecomwise.com или на kristina@ecomwise.com

Работна позиција за Јуниор програмер (отворен повик)

Придружете се во тимот на Екомвисе како PHP програмер и помогнете им на нашите клиенти да ги промовираат нивните деловни идеи! Вашето искуство како програмер ќе му помогне на клиентите да ги имплементираат своите нови функционалности, да го унапредат квалитетот на кодот и да им се обезбеди побрзо и полесно управување со нивните податоци како и самата апликација. 

Карактеристики на кандидатот: 

 • добри технички вештини 
 • амбиција да го совлада развивањето на е-решенија 
 • проактивност кон предлагања на решенија за проектите
 • одлични вербални и писмени комуникациски вештини

Одговорности:

 • градење на ефикасни и издржани веб решенија
 • развивање на функционалности по барање на клиентите 
 • решавање на настанатите проблеми во самите проекти

Квалификации: 

 • најмалку 2 години искуство во развивање на веб апликации
 • минимум 1 година програмерско искуство со PHP и MySQL
 • напредно познавање на објектно-ориентирано програмирање 
 • одлично разбирање на принципите на веб-инженеринг
 • најмалку 1 година искуство со MySQL,
 • искуство со AJAX,XML,JSON,JQuery
 • искуство со JS,knockout.js,vue.js
 • најмалку 2 години искуство со HTML, CSS
 • искуство со Git,Linux CLI
 • искуство со Магенто или Shopware платформата е плус, но не е задолжително!

Вашите апликации може да ги доставите исклучиво на англиски јазик на следниот линк

Работна позиција за Intermediate и Senior програмер (отворен повик)

Придружете се во тимот на Екомвисе како Intermediate или Senior PHP програмер и помогнете им на нашите клиенти да ги промовираат нивните деловни идеи! Вашето искуство како програмер ќе му помогне на клиентите да ги имплементираат своите нови функционалности, да го унапредат квалитетот на кодот и да им се обезбеди побрзо и полесно управување со нивните податоци како и самата апликација. 

Карактеристики на кандидатот: 

 • добри технички вештини
 • амбиција да го совлада развивањето на е-решенијата
 • проактивност кон предлагања на решенија за проектите
 • одлични вербални и писмени комуникациски вештини

Одговорности:

 • градење на ефикасни и издржани веб решенија
 • развивање на функционалности по барање на клиентите
 • решавање на настанатите проблеми во самите проекти

Квалификации: 

 • 3 - 7 години искуство во развивање на веб апликации
 • 3 - 7 годинi програмерско искуство со PHP и MySQL
 • напредно познавање на објектно-ориентирано програмирање
 • одлично разбирање на принципите на веб-инженеринг
 • најмалку 3 - 7 годинi искуство со MySQL,
 • искуство со AJAX,XML,JSON,JQuery
 • искуство со JS,knockout.js,vue.js
 • најмалку 3 - 7 години искуство со HTML, CSS
 • искуство со Git,Linux CLI
 • искуство со Магенто или Shopware платформата е плус, но не е задолжително!

Вашите апликации може да ги доставите исклучиво на англиски јазик на следниот линк

Работна позиција за Quality Assurance Engineer

Придружете се во тимот на Екомвисе како Quality Assurance Engineer и помогнете им на нашите клиенти да ги промовираат нивните деловни идеи! Вашето искуство како Quality Assurance Engineer ќе му помогне на клиентите да ги имплементираат своите нови функционалности без грешки, да го унапредат квалитетот на кодот и да им се обезбеди побрзо и полесно управување со нивните податоци како и самата апликација. 

Карактеристики на кандидатот: 

 • добри технички вештини
 • амбиција да го совлада тестирањето на е-решенијата
 • проактивност кон предлагања на стратегии за тестирање за проектите
 • одлични вербални и писмени комуникациски вештини

Одговорности:

 • градење на ефикасни и издржани стратегии за тестирање
 • тестирање на функционалности по барање на клиентите

Квалификации: 

 • одлично разбирање на принципите на веб-инженеринг
 • најмалку 3 години искуство во тестирање на веб апликации со најновите алатки 
 • најмалку 3 години искуство во тестирање мануелно но и автоматско
 • искуство со тестирање на API и DB
 • најмалку 2 година програмерско искуство со PHP и MySQL
 • напредно познавање на објектно-ориентирано програмирање
 • искуство со MySQL, AJAX, XML, JSON, JQuery
 • искуство со JS, knockout.js, vue.js
 • искуство со HTML, CSS
 • искуство со Git,Linux CLI
 • искуство со Магенто или Shopware платформата е плус, но не е задолжително!

Вашите апликации може да ги доставите исклучиво на англиски јазик на следниот линк