Shopware 6

Платформа за е-трговија која е лесна за употреба

Shopware е платформа со  open source за е-трговија создадена во Германија. Во Германија оваа платформа е најкористена за е-продавници бидејќи нуди голема флексибилност за прилагодување од страна на сопстввениците на е-продавницата. Shopware е активен на е-трговија пазарот повеќе од 20 години и досега има услужено над 100000+ клиенти. Shopware 6 е најновата верзија на платформата и беше објавена на почетокот на 2020 година, платформа која е целосно изградена врз најновите технологии. Ecomwise е официјален партнер на платформата Shopware за Холандскиот пазар.

Зошто Shopware 6

Shopware 6 има многу предности поради кои може да ја користите оваа платформа за вашите потреби. Подолу се дадени поважните предности

Shopware 6 има лесен и едноставен панел за администрирање на вашата е-продавница. Ова значително го олеснува одржувањето на вашата е-продавница и каталог. 

Shopware 6 има воспоставено врски со платформи како Google analytics, Facebook и Instagram. Shopware 6 исто така има голема понуда на API’s како и plugins кои би можеле да се интегрираат со вашиот ERP систем или со системи за испорака како Sendcloud.

Бидејќи пазарот за е-трговија е секогаш во развој од голема важност е вашата платформа да има можности за додавање на нови функционалности на брз и флексибилен начин. Shopware 6 е open source систем за е-трговија и  кој може брзо да се прилагоди за потребите за вашата е-продавница, ваквиот начин на флексибилност е постигнат поради големата заедница која работи на создавање на нови решенија, посветените програмери и агнециите кои соработуваат со оваа платформа. 

Shopware 6 е SEO платформа за е-продавници која во основа ги содржи сите потребни додатоци што се важни за да може страницата да биде пронајдена брзо и лесно. Оваа платформа исто така нуди и можности за PWA (progressive web app). 

Shopware 6 функционалности

Главните одлики на Shopware платформата за е-продавници

Shopware 6 CMS: Искуства при купувањето

CMS системот на Shopware 6 ви нуди целосна можност за форматирање на вашите страници со помош на визуелниот уредник, ова нуди огромна флексибилност за градење на цели страници и лесно администрирање на истите.

Shopware 6 посебни услови за посебни групи

Shopware 6 ви нуди шанса преку rule builder да поставите правила за посебни групи на клиенти. На пример, посебни групи на клиенти можи да имаат пристап само до одредени методи за испорака или пак наплата, може да имаат посебни попусти или пак пристап до одредени производи.

Повеќе е-продавници и канали за продажба со само 1 инсталација

Shopware 6 нуди можност за работа со различни канали за продажба, што значи може да имате повеќе е-продавници со различни јазици и валути. Како дел од платформата исто така се и продажните канали како Amazon како и социјалните медиуми Facebook и Instagram.

B2B функционалности

Shopware 6 нуди различни функционалности за користење на е-продавницата како пакет за B2B. Shopware го нуди пакетот B2B suite во кој што има напредни функционалности како повеќе правила за попусти, правен систем, побрз пристап до функционалностите и се со цел да вашата B2B е-продавница е спремна за што побрзи нарачки.

Shopware 6 верзии

Shopware 6 има 4 различни верзии од софтверот и може да ги употребите во зависнот од големината на вашата компанија и потребите поврзани со функционалностите. Уште една добра ствар на оваа платформа е што иако сте започнале со една верзија на софтверот тоа не значи дека неможете да се префрлите на повисока верзија доколку имате потреба со растењето на вашиот бизнис. 

Shopware 6 Starter

Shopware 6 starter е почетната верзија на Shopware и е работена како SaaS платформа. Со оваа платформа вие имате месечни трошоци за одржување. Платформата можи да се дополни и развие со plug ins и поради ова е идеален почеток за вашата е-продавница.

Shopware 6 Community version

Shopware 6 Community е open source верзијата од Shopware без трошоци за лиценца.Оваа платформа нуди многу стандардни решенија и функционалности за вашата е-продавница. Платформата е погодна и за Shopware 6 B2C или B2B е-продавници. Исто како и Starter платформата оваа платформа може да се надградува со plug ins.

Shopware 6 Professional edition

Shopware 6 Professional edition нуди дополнителни функциналности како CMS менаџирање каде што имате опции за градење на страници со помош на вградениот софтер. Исто така Shopware professional edition нуди екстра функционалности за каналите за продажба и тоа кон еднио од најважните како Facebook и Instagram. Shopware professional edition исто нуди директен пристап до тимот за корисничка подршка.Трошоците за лиценцата за Professional edition изнесуваат € 2495 евра.

Shopware 6 Enterprise edition

Shopware 6 Enterprise edition е најскапата верзија на платформата и е погодна за поголеми компании за е-трговија. Оваа платформа нуди обемни опции за подесување на производите, пакет со B2B подршка и директна подршка од Shopware тимот.

Shopware B2B е-продавница

Shopware 6 може одлично да се искористи како B2B е-продавница. Ecomwise има креирано неколку добри решенија кои се погодни за деловниот пазар. За повеќе информации посетете ја нашата Shopware 6 B2B е-продавница страница.

Shopware B2C е-продавница

Showpare 6 нуди многу можности за да може да ја лансирате вашата B2C е-продавница. Поради неговата флексибилност, лесниот пристап при купувањето и социјалните канали како и маркетинг каналите оваа платформа е доста погодна за B2C е-продавница. Shopware 6 B2C е-продавницата ќе има исто така директен пристап со е-пошта и други додатоци погодни за вашата е-продавница.

Magento 2 vs Shopware 6 совети

Како агенција за е-трговија која е специјализирана за Shopware 6 и Magento 2 платформите, често не прашуваат која платформа е најпогодна за нашиот бизнис. Одговорот на ова прашање зависи од неколку фактори како: потребните функционалности, технолошката подготвеност на вашата компанија, стратегијата за е-трговија, се дел од факторите кои ќе одлучат за тоа која платформа повеќе одговара за вашата компанија. Посетете ја нашата blog страница каде правиме споредба помеѓу Magento 2 и Shopware 6.

shopware_business_partner

Shopware има партнер во Холандија

Ecomwise е официјален партнер на Shopware во Холандија. Нашиот тим е обучен за тоа како се користи е-продавницата и нашите консултанти за е-трговија можат да ви помогнат при изборот на вашето решение.  

Shopware 6 демо-презентација

 Дали сакате да дознаете повеќе за можностите на Shopware 6 или пка да добиете демо-презентација за Shopware 6? Контактирајте не преку контакт формата и ние ќе закажиме презентација или пак ќе ви обезбедиме демо-околина каде што ќе можите да ги проверите опциите на  Shopware 6.