• Клиент

  Pirox
 • Платформа

  Магенто 2
 • Интеграција

  EDI
 • Јазици

  Холандски и Англиски
 • Е-продавница

  https://www.pirox.nl

За Pirox

Pirox е матична компанија која стои зад брендовите како што се Sitecom, RiDD, Noonday, Ergenic и многу други брендови.Pirox дистрибуира електронска опрема интернационално на големи ланци на потрошувачи кои потоа продават на помалите потрошувачи. 

Цел на проектот

Pirox сакаше платформа на која нивните клиенти лесно можат да порачаат преку Интернет. Оваа платформа требаше да се обезбеди со различни функционалности на B2B, да се испорача како проект брзо и исто така да биде флексибилна. Затоа тие го избраа Magento 2 како нивна платформа. 

Процес

Откако ги утврдивме спецификациите и процесот на купување на клиентот, започнавме да ја дизајнираме почетната страница врз основа на постоечкиот стил на самиот клиент. Едноставен дизајн кој става акцент на мобилната употреба и гарантира беспрекорно прикажување на сите уреди. 

B2B функционалности

 • Цени заштитени со логин детали.
 • Брз и лесен увоз и извоз на производи, клиенти и  инвентар. 
 • Цени врз основа на потофолио на клиентите. 

Previous

Share On