• Клиент

  Tekno
 • Платформа

  Магенто 2
 • Интеграција

  Microsoft Business Central, PostNL и Mailchimp
 • Јазици

  Англиски,Холандски,Германски и Француски
 • Е-продавница

  https://www.tekno.nl

За Tekno

Tekno гради минијатурни модели на камиони за производители, транспортни компании и колекционери ентузијасти за целиот свет. Со одлично око за детали, камионите кои ги прават во Tekno изгледаат исто како и нивниот оригинал кој го среќаваме низ улиците. Поради овие карактеристики Tekno е еден од најголемите произведувачи во нивниот сектор, кој во целост ги задоволува потребите на колекционерите. 

Цел на проектот

Нивната Magento 1 е-продавница повеќе не ги задоволуваше нивните потреби па затоа Tekno започна да бара нов систем и прв на спискот беше Magento 2. Тие имаа исто така и интеграција со Dynamics Nav која беше застарена. Нивните желби за новата е-продавница беа

 • модерна е-продавница со нов изглед која ќе стимулира продажба и ќе ги прави колекционерите среќни. 
 • да се стави фокус на најоптимален процес за нарачки
 • Интегриран Dynamics Nav систем за нарачки, клиенти, производи и цени. 
 • место каде што на брз и лесен начин ќе можи да се прават измени во платформата и самата е-продавница. 

Резултат

Две е-продавници за B2B и B2C клиенти достапни на 4 јазици, каде што може да се направи нарачка на лесен и брз начин дури и од вашиот мобилен телефон. B2B е-продавницата е заштитена, со тоа што клиентите можат да ги видат своите цени, да земат порачки од Navision, дури и порачки кои не се направени во продавницата. Можат да резервираат и продукти кои во моментот не се достапни. Со употребата на Mconnect, продуктите можат да се додадат и да се ажурираат преку Navision но исто така и клиенти и цени. Нарачките се синхронизираат директно со Navision преку Mconnect со тоа што инвентарот е секогаш ажуриран во согласно со нарачките. 

Преку системот исто така можат да се направат резервации на производи а клиентот има целосен преглед на истите преку својот профил. 

Колекционерите преку брзата и лесна навигација низ страниците можат да уживаат во новите и старите модели на камиони а исто така можат да го посетат и дигиталниот музеј. 

Решение

 • Dynamics NAV Magento интеграција
 • Dynamics NAV Activity функционалност
 • Magento B2B е-продавница
 • Magento B2C е-продавница
 • Поделба на нарачките врз основа на резервација или инвентар. 

Previous

Share On
Next