• Клиент

  Tier One Distribution
 • Платформа

  Магенто 2
 • Интеграција

  Microsoft Business Central
 • Јазици

  Англиски,Холандски,Германски,Француски,Италијански и Шпански
 • Е-продавница

  https://www.t1distribution.nl/

За Tier One Distribution

Tier One Distribution претходно беше познат како VIP computers и од 1999 година е еден од најголемите снабдувачи на компјутерски делови, периферни уреди и системи. Tier One Distribution врши достава до клиенти низ 40 земји од светот и како доставувач се стреми кон долгорочна партнерска соработка со сите нивни клиенти. 

Цел на проектот

 • Замена на нивниот тековен B2B  портал за само 2 месеци.
 • Целосна интеграција со ERP системот Microsoft Dynamics 365 Business Central
 • Подобрена е испораката на информации до клиентите
 • Автоматизирани се поголемиот дел од секојдневните активности при испраќањето на ценовната листа. 
 • Креиран е побрз начин за нарачки за деловните и постојаните клиенти. 

Решение & резултат

 • B2B е-продавницата е интегрирана со  Dynamics 365 Business Central
 •  Самостоен портал за прегледување на PDF фактури, нарачки, испораки и друг вид на документација. 
 • Модел за брза нарачка со кој на клиентите им е поедноставен начинот на порачки. 
 • Новите цени од каталогот им се испраќат секојдневно автоматски на клиентите кои се зачлениле за да ги примаат преку
  • E-mail
  • CSV
  • XML

Previous

Share On