Overstappen van Magento 1: Het migratieplan

Onlangs heb je kunnen lezen dat het einde van Magento 1 in zicht is. Veel webshop eigenaren zitten nu met de vraag, wat is het volgende platform wat ik wil gebruiken, en wat voor kansen komen er bij een migratie kijken?

Wij hebben bij heel veel zakelijke klanten in de afgelopen jaren mee mogen kijken bij wat er belangrijk is bij een zakelijke omgeving, wat de behoeften zijn van zakelijke klanten, welke doelstellingen veel voorkomen en wat de beste oplossingen zijn voor een optimaal zakelijk bestelplatform. We willen deze kennis en kunde graag inzetten om je te helpen bij een keus voor een volgende stap!

Op dit moment zijn wij met een aantal klanten bezig om te kijken wat deze volgende stap kan zijn, en welke kansen daar direct mee benut kunnen worden! We proberen niet te kijken hoe we de huidige shop 1 op 1 overnemen op een nieuw platform, maar gaan terug naar de basis.

Samen maken we een plan op basis van de klantbehoefte:

 • Wat is de doelgroep
 • Wat zijn de doelstellingen van het platform, denk aan:
  • Doelstellingen omzet
  • Doelstellingen klantbehoefte
  • Doelstellingen e-commerce manager/ orderverwerking
 • Wat zijn de belangrijkste pijlers voor het platform

 

Daarnaast inventariseren we de huidige setup, denk aan:

 • Welke extensies/plugin functionaliteiten zitten er in de huidige omgeving
 • Welke koppelingen met welke systemen zijn er aanwezig?
 • Welk maatwerk is er opgebouwd?

 

Aan de hand van de doelen en doelstellingen kunnen wij samen met jullie bepalen of alles wat geïnventariseerd is bijdraagt aan deze doelen, of het mee kan, niet mee hoeft, verbeterd kan worden, of wat er nieuw bij moet komen.

Vanuit hier maken we samen een plan wat niet alleen de doelstellingen, het tijdspad en het budget omschrijft, maar waarin we ook business cases kunnen doorrekenen die uitsluitsel geven wanneer het systeem zich terugverdient, en wat het daarbovenop nog op kan leveren.

Het migratieplan zorgt ervoor dat we niet alleen een nieuw platform krijgen, maar dat we het gehele e-commerce platform  een niveau hoger tillen, gefocust op te behalen doelen.

 

Mocht je graag samen met ons een migratieplan opstellen? Laat het me weten! Ik neem graag de werkwijze met je door zodat we samen een succesvol e-commerce platform neerzetten waar je de komende jaren de vruchten van kunt plukken!