• Opdrachtgever

  Dehaco
 • Platform

  Magento 2
 • Integratie

  Microsoft Dynamics NAV
 • Taal

  Nederlands
 • URL

  https://shop.dehaco.nl/

Over Dehaco

Dehaco is dé leverancier die alles levert voor loop,- sanerings- of recyclingprojecten. Van overalls, adembescherming en machines voor het saneren van asbest tot waternevelaars tegen stofoverlast en hydraulische uitrustingsstukken voor aan graafmachines. Dehaco heeft in Nederland drie locaties wat het voor haar klanten toegankelijk maakt om langs te komen voor service of producten die op zeer korte termijn benodigd zijn.

Het doel

Dehaco had de wens om naast haar reeds bestaande corporate website een dedicated webshop te ontwikkelen waarop zij hun asbest assortiment online naar de klant konden brengen. De volgende doelstellingen moesten met het project behaald worden:

● Introductie van een nieuw e-commerce platform voor de Asbest productgroep.

● Efficiënter beheer van productdata.

● Verminderen van het aantal handmatig uit te voeren activiteiten die zowel tijdsintensief als foutgevoelig zijn.

● Een geïntegreerd geheel om af te stappen van verschillende systemen die niet met elkaar gekoppeld zijn.

● Modulaire en schaalbare opzet voor de toekomst.

Het resultaat

Voor Dehaco hebben we een webshop gebouwd op Magento 2. Hier is gekozen voor een custom design gebaseerd op de input en wensen van de klant. Naast het aanbieden van het assortiment op de webshop biedt de webshop een online klantportaal. Hierin zijn klanten van Dehaco in staat om:

● Eigen bestellijsten te maken welke het bestelproces voor de zakelijke klanten vereenvoudigd

● Accountgegevens in te zien en aan te passen

● Bestellingen in te zien

Om de productdata efficiënter te kunnen beheren is ervoor gekozen om een Product Information Management (PIM) systeem te koppelen. Hier is gekozen voor het PIM van Akeneo. Hierdoor is Dehaco in staat om vanuit één systeem al haar productdata inclusief kenmerken, productbeschrijvingen, instructies/handleidingen en afbeeldingen etc. te beheren. Door de integratie met de webshop zijn wijzigingen direct zichtbaar op de webshop.

Naast de integratie met Akeneo was het van belang te koppelen met Navision, het ERP systeem van Dehaco. Middels deze koppeling wordt de voorraad en specifieke klantprijzen doorgezet naar de Magento 2 webshop.