• Opdrachtgever

  Mister Pop
 • Platform

  Shopware 6
 • Integraties

  Exact online
 • Taal

  Nederlands
 • URL

  https://www.misterpop.nl

Over Mister Pop

De in Sneek gevestigde groothandel Mister Pop is gespecialiseerd in de levering van Fun Food zoals Popcorn, Nacho’s en Churros. Mister Pop levert niet alleen hoogwaardige grondstoffen, maar ook apparatuur om de grondstoffen te verwerken en verpakkingsmaterialen. Via een uitgebreide productcatalogus op de webshop levert Mister Pop aan ondernemingen in de evenementen- en vrijetijdssector, waaronder pretparken, festivals en kermissen.

De situatie en het doel

De webshop van Mister Pop was verouderd en draaide op een op maat gemaakte oplossing waarbij automatisering nagenoeg onmogelijk was. Wanneer bestellingen via de webshop binnenkwamen, moest de backoffice de bestelgegevens vanuit de e-mail noteren en vervolgens handmatig invoeren in de boekhoudsoftware van Exact. Dit was een tijdrovend proces. Het voornaamste doel van de nieuwe webshop was dan ook gericht op het optimaliseren van de webshop en het automatiseren van het verkoopproces.

Het resultaat

Ecomwise heeft een nieuwe, gebruiksvriendelijke webshop opgezet ter vervanging van het verouderde systeem. Voor de nieuwe webshop is er gekozen voor het ecommerce platform van Shopware 6 vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de vele integratiemogelijkheden. Concreet hebben we de volgende stappen ondernomen:

 

 • Er is een nieuw design geïmplementeerd op basis van een nieuwe huisstijl die zowel geschikt is voor mobiel, tablet als desktop.
 • Met behulp van de rulebuilder in Shopware 6 is de verzendkostenstructuur op de schop gegaan waardoor deze in de meeste gevallen automatisch berekend kan worden.
 • Het automatiseren van het bestelproces door de implementatie van een klantportaal. Klanten kunnen inloggen via een persoonlijk account. Hiermee kunnen ze niet alleen nieuwe bestellingen plaatsen, maar eveneens eerdere orders opnieuw plaatsen. Het klantportaal is geïntegreerd met zowel orderverwerkingssysteem Exact als de webshop. Deze aanpassingen hebben de werkdruk bij Mister Pop aanzienlijk verlaagd, de efficiëntie verhoogd en de kans op (herhaal)orders vergroot.
 • Het realiseren van een real-time voorraadimport. Hierdoor komt de actuele voorraad op de webshop altijd overeen met de werkelijke voorraad.
Site Mister Pop

Mister Pop aan het woord

"Het was fijn om snel bijgestaan te worden bij vragen of problemen. Ecomwise dacht proactief mee en ontlastte ons, wat zeer welkom was gezien de hoge werkdruk op dat moment. De samenwerking heeft absoluut aan onze verwachtingen voldaan!”
Kim Mulkens
Operationeel manager - Mister Pop

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe je jouw webshop kunt automatiseren of vernieuwen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een demo.

 


IMC_agriculture
Vorige

Delen