• Opdrachtgever

  Natureko
 • Platform

  Magento 2
 • Integraties

  Microsoft Dynamics NAV
 • Taal

  Nederlands
 • Project URL

  https://www.natureko.nl

Over Natureko Biodisposables

Natureko importeert en verkoopt duurzame verpakkingen en disposables. Natureko heeft als doel om de plastic vervuiling en het opraken van fossiele brandstoffen tegen te gaan door het gebruik van natuurlijke grondstoffen in te zetten, waaronder palmblad en suikerriet. De producten van Natureko worden voornamelijk gebruikt in de catering en evenementenbranche, maar de producten zijn ook af te nemen als particulier.

Het doel

Natureko had al een Magento 1 webshop die door ons ontwikkeld was. Omdat Magento 1 end-of-life was, was Natureko op zoek naar een nieuw platform. De Magento 1 webshop had ook een koppeling met Microsoft Dynamics NAV via MCONNECT, een koppeling met Dynamics NAV was een vereiste voor de nieuwe webshop.

 

Verder bestond de Magento 1 installatie uit twee websites: een site voor de zakelijke klant en een site voor de consument. Deze harde scheiding bleek achteraf niet nodig te zijn, de wens was om beide sites te combineren. Ook moet het voor bezoekers gemakkelijker zijn om verschillende hoeveelheden van producten te kunnen bestellen.

 

Tot slot: Natureko had over de afgelopen jaren al veel organisch zoekverkeer opgebouwd. Het was van belang dat de SEO migratie goed verliep en het organische verkeer behouden zou blijven.

Onze oplossingen en het resultaat

Voor Natureko hebben wij een Magento 2 (Open Source) webshop neergezet. De keuze viel al snel voor Magento 2 omdat het volledig aan te passen is naar eigen wens, onze koppeling met Microsoft Dynamics NAV ook kant-en-klaar in te zetten was voor Magento 2 en natuurlijk omdat Magento 1 al een fijn platform was om mee te werken.

 

De zakelijke website en consumenten website hebben we in 1 website gecombineerd, wanneer zakelijke klanten inloggen dan zien zij de afspraken die voor hen van toepassing zijn. Deze afspraken komen direct uit het ERP systeem Dynamics NAV en worden automatisch aan de klant gekoppeld.

 

De meeste producten die Natureko verkoopt is te koop in een kleine hoeveelheid of per doos. Op de nieuwe website is per product de hoeveelheid te selecteren zodat het prijsverschil in één oogopslag zichtbaar is.

 

De SEO migratie is in nauwe samenwerking met SDIM uitgevoerd, verantwoordelijk voor Natureko’s online marketing activiteiten. Op het gebied van technische SEO zijn er veel verbeteringen doorgevoerd. Ook heeft de website meer content wat ten goede komt voor het organische zoekverkeer.

 

Vrijwel direct na de live gang van de Magento 2 shop is er een forse stijging in conversieratio. Ook is het organische verkeer hard gestegen. Natureko heeft veel positieve reacties ontvangen op de nieuwe website.


Vorige

Delen