• Opdrachtgever

  Vandeputte Medical
 • Platform

  Magento
 • Integraties

  Microsoft Business Central
 • Taal

  Nederlands
 • URL

  https://www.vdpmedical.com/

Over Vandeputte Medical


Als medische groothandel biedt Vandeputte Medical een uitgebreid assortiment aan medische hulpmiddelen. Haar klantenkring is divers, variërend van zorginstellingen zoals verpleeghuizen tot het Rode Kruis en bedrijven die behoefte hebben aan BHV-benodigdheden. De expertise van Vandeputte Medical omvat de levering van onder meer diverse soorten verbandmiddelen, koelmiddelen, AED’s en evacuatiemiddelen.

Het probleem

 

Hoewel Vandeputte Medical al samenwerkte met een externe partner voor hun B2B webshop, waarbij gebruik werd gemaakt van een integratie met Microsoft Business Central. Deze integratie werkte niet naar behoren, waardoor niet de juiste prijs- en voorraadinformatie getoond werd. Doordat Vandeputte Medical dergelijke gegevens wel wilde tonen op haar klantportaal, werd Ecomwise aanbevolen door SucceedIT, specialist in de implementatie van Microsoft Business Central. Dit vanwege Ecomwise’ standaardintegratie tussen Magento en Microsoft Business Central. 

Het doel

 

Het doel was om een goed functionerende webshop te creëren waarbij alle systemen naadloos samenwerken en waarop product-, prijs- en voorraadinformatie correct worden weergegeven. Daarnaast stond het ontwikkelen van een klantportaal hoog op de prioriteitenlijst, waarbij eindklanten naast inzicht in hun bestellingen en facturen ook inzicht verkrijgen in de status van hun serviceorders en keuringsrapporten voor hun medische apparaten.

vandeputte medical

Het resultaat

 

Ecomwise was onder meer verantwoordelijk voor: 

 

 • De implementatie van Ecomwise’ eigen koppeling met het ERP-systeem Business Central. De bestaande koppeling van Vandeputte Medical is vervangen waardoor de product-, prijs- en voorraadinformatie juist worden getoond.
 • Het realiseren van een klantportaal. Dit om te voldoen aan de groeiende informatiebehoefte van de klanten van Vandeputte Medical.

 

Het resultaat is een win-winsituatie voor zowel Vandeputte Medical als hun klanten. Het nieuwe klantportaal biedt namelijk diverse voordelen, waaronder:

 

 • Directe toegang voor klanten tot bestelinformatie. Denk aan facturen, servicekosten, keuringsrapporten voor medische apparatuur en orderhistorie. Dit zorgt voor meer overzicht en gebruiksgemak.
 • De mogelijkheid om klantspecifieke prijzen te tonen. Zo krijgen klanten een aanbod afgestemd op hun specifieke behoeften, omstandigheden en afspraken.
 • Een hogere klanttevredenheid. Klanten worden sneller geholpen bij vragen en ze worden beter bediend dankzij het uitgebreide informatieaanbod binnen het portaal. Dit bespaart Vandeputte Medical kostbare tijd.

De toekomst

 

Samen met Vandeputte Medical is Ecomwise bezig om de digitale dienstverlening op de webshop naar het volgende niveau te brengen. Zo wordt het klantportaal uitgebreid om de klantervaring blijvend te verbeteren. Hieronder valt ook het realiseren van een uitgebreid dashboard, waarop klanten in één oogopslag kunnen zien welke medische apparaten zij momenteel in gebruik hebben.

Meer weten? 

 

Wil je meer weten over een naadloze integratie met Microsoft Business Central in je webshop? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een klantportaal? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een demo.


Mister Pop - Wafels
Vorige

Delen