• Opdrachtgever

  Wijnkooperij de Lange
 • Platform

  Shopware 6
 • Integraties

  Mamut
 • Taal

  Nederlands
 • Project URL

  www.wijnkooperijdelange.nl

Over Wijnkooperij de Lange

Wijnkooperij de Lange importeert unieke wijnen van over de hele wereld; van Frankrijk tot aan Italië, van Chili tot aan Zuid-Afrika. De Lange levert deze wijnen aan gastronomisch Nederland, het klantenportfolio bevat meer dan 70% van de met Michelin-ster beoordeelde restaurants in Nederland. Naast de horeca, levert De Lange ook aan gespecialiseerde winkels en particulieren met kennis van wijn.

Wijnkooperij de Lange mockup van productpagina op iPhone

Het doel

Wijnkooperij de Lange had al een succesvolle webshop draaien op Magento 1. Vanwege het einde van Magento 1 moest er gekeken worden naar een nieuw platform dat past bij de hedendaagse techniek. Dit platform moest gemakkelijk in beheer zijn.

 

Bij een unieke wijn koop je een unieke ervaring. Dit moest vertaald worden in het design van de webshop. De makers achter de wijnen zijn net zo belangrijk als de wijnen zelf, daarom moesten ook zij een prominente plek op de website krijgen.

 

Verder moest het volgende gerealiseerd worden:

 • Een webshop voor consumenten en een webshop voor de zakelijke markt
 • Op mobiele devices moet de website goed werken
 • De webshop moet gekoppeld zijn met het ERP systeem Mamut
 • Het orderverwerkingsproces moet efficiënter gemaakt worden
 • Er moet een feed zijn die data aanlevert aan Vivino

Het resultaat

De keuze viel op Shopware 6 (professional edition) als e-commerce platform vanwege de uitgebreide mogelijkheden om content te plaatsen en het eenvoudige gebruiksgemak.

Het design is opgemaakt met idee dat de wijnmakers centraal staan. In de webshop is het verhaal van de wijnmaker en het wijnhuis overzichtelijk terug te vinden, met daaronder het aanbod van wijnen die door De Lange verkocht worden.

Verder is er een koppeling gerealiseerd tussen Shopware 6 en het ERP systeem Mamut. Deze koppeling haalt de actuele voorraad uit het ERP op en exporteert bestellingen van Shopware naar het ERP.

Daarnaast zijn alle technische wijn gegevens gestructureerd in de webshop toegevoegd waardoor bezoekers uitgebreid kunnen filteren in de catalogus. Met deze data hebben we ook een XML feed gerealiseerd die dagelijks wordt uitgelezen door Vivino, een verkoopplatform voor wijnhandelaren.

Voor een gemakkelijke orderafhandeling is de webshop gekoppeld met Sendcloud. Deze koppeling maakt automatisch DPD verzendlabels aan.

Bekijk deze case live op www.wijnkooperijdelange.nl

Wil je meer weten over Shopware bekijk dan onze Shopware 6 pagina


Delen
Volgende