Case: Hoogvliet gebakshop

Voor Hoogvliet was het tijd om de oude gebakshop onder handen te nemen. Deze stond al een aantal jaren en was toe aan een update, zowel visueel, als functioneel! Samen met Hoogvliet hebben we hard gewerkt om een mooie nieuwe gebakshop neer te zetten die weer met zijn tijd mee kan en die functioneel de klant beter bedient.

Hoogvliet heeft inmiddels bijna 70 supermarkten en is daarmee niet meer weg te denken uit de branche, zeker niet in het westen van het land. Hoogvliet heeft haar eigen bakkerij, waaruit elke dag verse producten komen rollen, waaronder heerlijk gebak! Klanten moeten online hun gebak kunnen bestellen, die ze daarna op de gewenste dag op moeten kunnen halen bij een filiaal naar keuze! De uitdaging zat erin om dit proces maximaal te stroomlijnen zodat iedereen zijn of haar gebak tijdig kan ophalen.

Magento 2 als basis

Met Magento 2 als basis hadden we genoeg mogelijkheden om koppelingen te leggen met verschillende externe systemen. Om de shop te kunnen vullen is er een koppeling gelegd met het productinformatie systeem van Hoogvliet. Elke nacht wordt er een update gedraaid om automatisch nieuwe producten toe te voegen, of te updaten als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in de ingrediënten of voedingswaarden.

Afronden van de bestelling

Als de klant zijn of haar gewenste producten in het winkelwagentje heeft geladen kan er afgerekend worden. In de checkout hebben we een winkelzoeker functionaliteit geïmplementeerd die op basis van de huidige locatie van de klant, op basis van postcode of woonplaats of op basis van de winkelkeuze van de klant de juist ophaal locatie invult. Ook de informatie van de Hoogvliet supermarkten waar je je bestelling kunt afhalen komt uit een externe koppeling met een informatiesysteem waar alle winkelinformatie staat, gecombineerd met een koppeling van het bestelschema zodat de klant kan zien op welke dagen je bij welk specifiek filiaal je bestelling kan ophalen. Zo wordt de klant altijd geïnformeerd met de meest up-to-date informatie, en hoeft Hoogvliet geen extra stappen te ondernemen in de informatievoorziening.

Na het plaatsen van een bestelling wordt er vanuit het Magento systeem een EDI bericht gegenereerd op de server van Hoogvliet, die op haar beurt weer wordt geïmporteerd door het ordersysteem van de bakkerij. Zo vloeit de order vanuit Magento 2 door naar de bakkerij die de order verder af kunnen handelen. De taart is onderweg!

Op het moment dat de taarten in de ochtend binnenkomen, loggen de filiaalhouders op hun account in om aan te kunnen geven welke van de bestellingen ze daadwerkelijk ontvangen hebben, en welke door de klanten zijn opgehaald. Nu is er een totaaloverzicht van de hele order en is er duidelijkheid dat de bestelling succesvol is afgerond.

Taart-configurator

Als kers op de taart (ja, leuk) hebben we een fototaart-ontwerper samen met Hoogvliet mogen implementeren. Hier kun je zelf een afbeelding uploaden en tekst toevoegen aan een taart zodat je een eigen custom taart kunt bestellen! De bakkerij ontvangt naast het order bericht dan ook een bericht met de afbeelding erin die wordt gegenereerd door het systeem zodat ze weten op welke taart jouw prachtige creatie terecht moet komen.

Er staan nog een aantal prachtige updates op de rol, dus houdt ons en/of de gebakshop van Hoogvliet in de gaten!