B2B E-commerce

Onze expertise ligt in B2B e-commerce. Wij helpen groothandels en fabrikanten met e-commerce oplossingen die zorgen voor meer omzet, lagere kosten en tevredener klanten. Dit doen wij door het bouwen en verbeteren van B2B webshops en DTC webshops.

WAAROM B2B E-COMMERCE?

Online bestellen is niet meer weg te denken. Tegenwoordig kunnen bedrijven niet meer achterblijven door geen online bestelportaal aan te bieden. Dat geldt ook voor u. De kans is groot dat u omzet verliest, of gaat verliezen, door geen online bestelportaal te hebben. De cijfers liegen er niet om: B2B e commerce is groot, en wordt nog veel groter!

Voordelen voor u

Een B2B webshop kan de kosten voor verkoop flink omlaag halen! Door automatisatie van bestel processen is handmatig bestellingen inboeken verleden tijd en minder fouten. De vele koppelingen tussen uw backoffice systemen en de webshop zorgen voor een naadloze integratie. Wij hebben bijvoorbeeld Microsoft Dynamics NAV, Unit4 en Mamut koppelingen die out-of-the-box integreren met uw bestaande systemen gerealiseerd.

 

Daarnaast bent u online goed vindbaar, waardoor u constant potentiële klanten naar uw webshop trekt. Door middel van SEO verbetering, conversie optimalisatie en het gebruik van online advertenties kunt u met elk bedrag een grote (specifieke) doelgroep bereiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voordelen voor uw klanten

Uw klanten zullen positief zijn wanneer zij op elk gewenst tijdstip van de dag, 7 dagen per week, snel en gemakkelijk bij u kunnen bestellen in 1 online portaal. In dit portaal kan de klant overal en altijd:

 • uw complete catalogus zien,
 • zelf bestellingen plaatsen,
 • gemakkelijk offertes opvragen,
 • factureren per afdeling,
 • eigen bestellijsten aanmaken,
 • facturatie terugvinden,
 • bestelstatussen bekijken
 • en nog veel meer.

B2B E-COMMERCE FUNCTIONALITEITEN

Offerte aanvraag

Veel webshops in de B2B branche hebben complexe producten. Daarom is het makkelijk om de functie om prijsopgaven op te vragen te integreren in uw webshop. De klant hoeft door deze functie niet een apart mailtje te sturen of te bellen, en u kunt de prijsopgave simpel omzetten in een bestelling.

Klantspecifieke prijzen

Heeft u prijs afspraken met bepaalde klanten, dan is het ook goed om dit door te voeren in uw webshop. Standaard is dit niet in Magento mogelijk. Onze extensie maakt dit een fluitje van een cent!

Staffelkorting

In de B2B branche is het heel normaal om in bulk te kopen tegen een lagere prijs. Dit kan natuurlijk ook in uw webshop!

Verzendmethodes

Verkoopt u grote producten, of producten van hoge waarde? Dan gebruikt u waarschijnlijk een specifieke courier voor het verzenden. Wij kunnen veel verzendsystemen van couriers koppelen met uw Magento systeem.

Bestellijsten

Om het inkopers nog makkelijker te maken, kunt u uw klanten de mogelijkheid bieden om bestellijsten te maken en deze op te slaan. De klant kan dan snel en overzichtelijk de producten bestellen die hij of zij vaak bestelt, door simpelweg alleen de hoeveelheid in te vullen van de desbetreffende producten. Uw klanten hoeven dus niet heel de webshop door te speuren voor de producten die zij regelmatig kopen.

Log-in voor prijzen

Mag niet iedereen op de website uw verkoopprijzen zien? Hanteer dan dat alleen klanten de prijzen kunnen zien. Zo heeft u grip op wie er zicht op heeft!

Makkelijk bestellen

In een B2C webshop is het normaal dat er 1 product tegelijk in het winkelmandje wordt gedaan. Voor klanten van een B2B webshop kan dit een tijdrovend proces zijn, helemaal wanneer de bestellingen groot zijn. Daarom is het aan te raden om voor een webshop die B2B gericht is, een makkelijke manier van bestellen aan de webshop toe te voegen.

Op Factuur

Op factuur bestellen is heel normaal in een B2B webshop. Helaas is dit niet een standaard functie in Magento.

DESIGN

Een duidelijk verschil met B2C shops, is dat B2B webshops in het algemeen een simpeler, maar zakelijker design hebben. Waarbij B2C webshops vaak potentiële klanten over de streep trekken met een speels en creatief design, zien wij bij B2B webshops dat gebruiksvriendelijkheid van de webshop de bepalende factor is. Alhoewel het design van de shop niet onderschat moet worden, kunnen veel shops uit de voeten met de standaard Magento templates. Dit scheelt u weer design kosten!

INTEGRATIES EN KOPPELINGEN

ERP Koppelen

Koppel uw ERP systeem aan uw Magento webshop. Hierdoor heeft u altijd een actueel overzicht van uw opslag, en ziet de logistieke afdeling precies wat waar naartoe moet!

De voordelen van een koppeling tussen Magento en je ERP-systeem:

 • Voorkom fouten en bespaar tijd doordat er geen data meer handmatig overgezet hoeft te worden.
 • Verlicht de druk op je klantenservice doordat klanten 24/7 online kunnen bestellen en hun orderhistorie en factuurinformatie kunnen bekijken.
 • Gebruik de krachtige ERP-oplossingen in je Magento webshop zoals uitgebreide B2B prijsstructuren.

 

Wij hebben onder andere Microsoft Dynamics NAV, Unit4 en Mamut koppelingen gerealiseerd, waardoor onze klanten het aantal handmatige handelingen flink hebben gereduceerd.

Boekhouding en facturatie

U kunt een hoop tijd besparen door uw boekhouding the koppelen aan Magento. Koppel bijvoorbeeld uw Exact account aan uw webshop, en zorg ervoor dat facturatie vloeiend verloopt.

BRANCHEOPLOSSINGEN

Mode & kleding

Biedt uw klanten de mogelijkheid om uw merk en kleding te ervaren en snel te bestellen via matrix bestellijsten.

Interieur en Meubels

Verkoop uw interieur producten en meubels online en stroomlijn uw verkoopprocessen.

Automotive & onderdelen

Help uw klanten met het vinden van de juiste auto onderdelen en biedt een optimale online bestelomgeving!

Groothandels

Biedt een online verkoopomgeving aan uw klanten en optimaliseer uw verkoopprocessen.

Voedsel en dranken

Laat uw klanten snel en makkelijk voedsel en dranken bestellen via persoonlijke bestellijsten.

Electronica

Laat uw klanten online de juiste producten vinden en bestellen.

Een partner nodig die uw B2B e-commerce een boost geeft? Wij helpen u graag.