De voordelen van OCI punchout voor groothandels

Voor groothandels is het belangrijk om hun klanten te voorzien van een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier om bij hen te bestellen. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van OCI punchout. Maar wat is OCI punchout nu precies en wat zijn de voordelen? In dit blog zullen we dieper ingaan op OCI punchout en je hopelijk overtuigen van de vele voordelen die OCI punchout kan bieden voor jouw groothandel.

OCI staat voor Open Catalog Interface en is een open standaard bedacht door SAP voor het plaatsen van orders in een inkoopsysteem. OCI punchout is een technologie die ervoor zorgt dat een klant vanuit zijn of haar eigen inkoopsysteem direct kan inloggen op de webshop van een groothandel. In plaats van af te rekenen wordt de bestelling daarna direct weer teruggeschoten naar het inkoopsysteem van de klant. Dit betekent dat de klant niet meer zijn of haar eigen inkoopsysteem hoeft te verlaten. Het scheelt dus tijd en werk en maakt het voor de klant makkelijker om te bestellen.

Een ander groot voordeel van OCI punchout is dat deze technologie ervoor zorgt dat de inkoopsystemen van de klant en de groothandel perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit betekent dat er minder risico is op fouten en dat de bestellingen sneller en efficiënter worden verwerkt. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van gestandaardiseerde informatieoverdracht tussen de klant en de groothandel.

Nog een belangrijk voordeel van OCI punchout is dat het de klant in staat stelt om buiten de webshop van de groothandel om te zoeken naar de producten en informatie die hij of zij nodig heeft. Dit betekent dat de klant niet meer afhankelijk is van de zoekmachine op de webshop van de groothandel. Het geeft de klant meer vrijheid en zorgt ervoor dat hij of zij sneller de juiste producten kan vinden en bestellen.

Tenslotte, maar zeker niet onbelangrijk, kan OCI punchout helpen om de merknaam en de reputatie van uw groothandel te versterken. Dit kan gebeuren doordat de klant op een efficiënte en makkelijke manier kan bestellen. Daarnaast kan het ook helpen bij het verbeteren van de relaties tussen de groothandel en de klant, doordat er minder ruimte is voor fouten en misverstanden.

Meer weten of OCI punchout of een demo zien van OCI punchout?
Wil je meer weten over OCI punchout en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen neem dan contact met ons op voor meer informatie of een demo. Meer weten over B2B webshops bekijk dan ook onze B2B webshop gids.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *