Het einde van Magento 1 in zicht

Met dat Magento 2 uitkwam, kwamen gelijk de vragen over wat dat voor Magento 1 te betekenen zou hebben. Hoe lang wordt het nog ondersteund, wanneer moet ik overstappen, oftewel; waar ben ik aan toe? Er is antwoord:

Magento heeft bekend gemaakt dat Magento 1 tot juni 2020 wordt ondersteund. Specifiek voor de Magento commerce versies 1.13 en 1.14 worden hier zowel beveiligingspatches als kwaliteitsupdates voor uitgebracht, alle versies daaronder krijgen alleen de beveiligingspatches.

Voor Magento 1 Open Source (wat het meeste gebruikt wordt) zullen er uitsluitend nog beveiligingspatches uitkomen voor versies 1.5 t/m 1.9. Ook hier – tot juni 2020.

Magento heeft daarnaast aangekondigd ook PHP 5.6 niet meer te ondersteunen. Vanuit PHP zelf stopt de ondersteuning van deze code basis en Magento investeert daardoor hier ook niet meer in. Het is raadzaam dat als je nog op Magento 1 blijft, je wel je PHP-versie laat updaten. Alleen PHP7 zal doorlopen met het support tot 2020, en de ondersteuning van PHP 5.6 stopt al op 31 december 2018.

Hoe nu verder?
Voor veel van onze klanten zijn wij al bezig met een migratieplan. Wat komt er allemaal bij kijken, wat zijn de kansen van een overstap, wat zijn de doelstellingen en wat gaat dat kosten? Al deze vragen proberen we samen te beantwoorden zodat je tijdig kunt beginnen met de migratie naar Magento 2. Mocht je graag willen overleggen, of een migratieplan samen met ons willen opstellen, bel of mail ons!