Hoe jij gemakkelijk een geautomatiseerde e-mail opstelt in Mailchimp.

Meteen geautomatiseerde e-mails versturen via Mailchimp.

Als iemand zich inschrijft voor je nieuwsbrief, dan is dat natuurlijk de uitgelezen kans om ook gelijk een goede indruk achter te laten. Dit kan bijvoorbeeld door een welkomstmail te sturen, waarin je je organisatie introduceert, door ze te bedanken voor het inschrijven of door bijvoorbeeld een speciale kortingscode toe te voegen. In Mailchimp is er een functie waarbij je gemakkelijk een automatische welkomstmail kunt opstellen en sturen naar nieuwe abonnees.

De standaard welkom automatisering is een e-mail die onmiddellijk naar de nieuwe abonnee wordt gestuurd na het inschrijven. In de automation builder kan je bepalen hoe lang het duurt voordat de abonnee de mail ontvangt. De automatisering voegt de nieuwe abonnees toe aan je klantenbestand, de trigger en de doelgroep van de mail zijn dus niet aan te passen. Je kan de geautomatiseerde mail pauzeren op welk moment dan ook. Als je een betaald Mailchimp account hebt, dan kan je je customer journey inrichten. Dat doe je zo:

  1. Klik op het ‘automations’ icoon links in de inhoudsopgave;
  2. Klik op ‘Welcome new subscribers’, dan verschijnt onderstaand scherm:

3. Je kan de campagne zelf inrichten door het onderwerp aan te passen, te bepalen wanneer je de e-mail wilt versturen en op welke dagen;

4. Vervolgens kan je dan zelf een e-mailtemplate opstellen voor je eerste welkomstmail;

5. Onderstaand is het volgende ingesteld: de trigger is wanneer er een nieuwe abonnee wordt aangemeld. De actie die daaraan vastzit is het verzenden van de welkomstmail;

6. Ook kan je ervoor kiezen om na een aantal dagen nogmaals een mail te sturen;

7. Voeg een verlate button toe aan de customer journey. De tijd nadat de tweede mail wordt verstuurd kan zelf bepaald worden. Voeg daarna een tweede welkomstmail toe aan de reis.

8. Als je dat gedaan hebt, dan kan je kiezen voor welke doeleinden je de geautomatiseerde campagne wilt inzetten. Het meest voor de hand liggend is ‘sign ups’, maar je kunt ook op andere manieren automation inzetten.

Tip: test je geautomatiseerde mail!

Voordat je de automatisering publiceert, is het toch altijd handig om dit eerst zelf te testen om te kijken hoe dit in je inbox terecht komt. 

Probeer bijvoorbeeld te testen om jezelf als nieuwe abonnee aan te melden

Op die manier zie je precies wat de aanmelder ontvangt wanneer hij of zij zich      aanmeldt voor jouw mailings.

shopware 6 bg
Next Article