Het geldt voor alle software die je gebruikt, op je telefoon, op je laptop maar ook de software waar je shop op draait: Updates. Misschien is het iets dat gevoelsmatig niet direct iets oplevert of belangrijk is, maar toch is het zinvol om ze te (laten) installeren.

Waarom is updaten zo belangrijk?

Updates zijn nodig om gevonden problemen in de software op te lossen en nieuwe functies beschikbaar te maken. (Open Source) Software zoals Shopware en Magento is opgebouwd met behulp van allerlei software, dat ook afzonderlijk regelmatig updates nodig heeft. Daarom is het een doorgaand proces om gebruik te kunnen maken van nieuwe functies die beschikbaar komen.

Software is nooit foutloos en bekende fouten in software kunnen door kwaadwillenden misbruikt worden. Deze reden is misschien wel het belangrijkst om bij te blijven en de kans op misbruik van bestaande fouten in de software te voorkomen. Zie het als een verzekering, zolang er niets gebeurd heb je het niet nodig maar als er wat gebeurd ben je er wel op voorbereid en zijn er dingen geregeld om erger te voorkomen.

Waarom wij niet direct de allerlaatste versie installeren:

Wanneer er een fout bekend wordt in de software die een direct gevaar kan vormen om misbruikt te worden, zullen we zo snel mogelijk updaten. Veiligheid voor alles. Wanneer het gaat om nieuwe functionaliteit zijn we doorgaans iets minder snel met de laatste versie te installeren. Een webshop installatie bestaat, naast de shop software zelf, uit een verzameling plugins of extensies. Deze kunnen worden ingekocht of als maatwerk ontwikkeld worden. Bij het uitbrengen van een nieuwe versie van de shop software zal eerst gekeken moeten worden of de plugins aangepast dienen te worden en of ze geschikt zijn voor de nieuwe versie. We installeren dan de meest recente versie die geen compatibiliteitsproblemen veroorzaakt met de rest van je installatie. Ons doel is uiteindelijk je webshop zo actueel en stabiel mogelijk te houden om downtime ten allen tijde zo veel mogelijk te voorkomen.

Is het erg om een update over te slaan?

Het kan eerste instantie geen kwaad, echter is het wel zo dat de software verder doorontwikkelt. Dit geldt zowel voor de shop software maar ook voor toegevoegde uitbreidingen. Hoe langer je wacht, hoe complexer een update kan worden. Er ontstaan meer afhankelijkheden waardoor een update ingewikkelder kan zijn. Het is dus raadzaam om je software bij te houden en dus met enige regelmaat updates door te (laten) voeren.

Je shop up-to-date houden?

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we jouw webshop up-to-date kunnen houden.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *