Jimmy’s: Restyling webshop

We maken niet alleen nieuwe shops; ook voor bestaande webshops doen we vaak leuke klussen. In juli vond de lancering plaats van de vernieuwde website van JIMMY’s Popcorn: een volledig geüpgrade shop in een mooi nieuw jasje.

De klant
De huidige JIMMY’s is in 1992 in Oud-Beijerland gestart met de productie van popcorn. Hun doelstelling was een kwaliteitsmerk popcorn te produceren, in het bijzonder voor filmliefhebbers. Het produceren, importeren en exporteren van popcorn en andere food items zoals nacho’s en suikerspin zit hen in de genen; het bieden van kwaliteit is altijd de motor geweest. Er is geïnvesteerd in de markt, in machines en in productinnovatie. Het bedrijf beschikt over een van de modernste productielijnen voor ready-to-eat popcorn.
JIMMY’s is bovendien al ruim dertig jaar de exclusieve importeur van Gold Medal in de Benelux. Ze leveren alle machines uit voorraad en hebben zelfs een eigen technische dienst voor ondersteuning.

De webwinkel
JIMMY’s beschikte al enige tijd over een Magento-webshop op popcorn.nl. Enige tijd geleden hebben wij hen geholpen met het daarop installeren en configureren van MCONNECT: de door ons ontwikkelde koppeling tussen Magento en ERP-systeem Dynamics NAV. We waren daarom al bekend met de klant en hun shop. Er is daarnaast een aparte bestelomgeving voor zakelijke klanten die door middel van een persoonlijke bestellijst snel bestellingen kunnen plaatsen. Dit is mogelijk door het gebruik van onze Project List-extensie. Na verloop van tijd gaf JIMMY’s aan een verbeterde structuur en moderner design te willen voor hun shop in de bestellijst-omgeving, en vroeg ons dit voor hen uit te voeren.

We hebben ten eerste de Magento-webshop geüpgrade naar de nieuwste versie en alle functionaliteiten en extensies gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat alles naar behoren blijft functioneren in de geüpgrade omgeving.

Vervolgens hebben we een nieuw, responsive Magento-thema toegepast met een fris en modern design waarin het sterke beeldmateriaal van JIMMY’s goed tot hun recht komt: grote, sprekende slider-afbeeldingen op de homepage, kleurrijke banners en mooie productfoto’s.

De structuur van de website – waaronder de navigatie en de diverse contentblokken – hebben ook een restyling gekregen, om de gebruiksvriendelijkheid van de shop een flinke boost te geven. Klanten kunnen nu sneller vinden wat ze zoeken, en worden op efficiënte wijze van informatie voorzien. Ook op mobiele devices is de webshop nu prettiger in gebruik.

ERP-systeem
JIMMY’s maakt gebruik van ERP-systeem Dynamics NAV. Voor een efficiënte bedrijfsvoering maken ze gebruik van een extensie die een koppeling legt tussen Dynamics NAV en Magento: MCONNECT. Hiermee is het mogelijk producten, prijzen, voorraad, orders, facturen en klantgegevens volledig te synchroniseren, zodat de webshop altijd de juiste informatie biedt en bestellingen automatisch in het ERP-systeem terechtkomen. In dit project hebben we uiteraard ook deze extensie meegenomen en gecontroleerd op blijvend functioneren in de nieuwe omgeving.

Verdere ontwikkeling
Direct na het live zetten van JIMMY’s vernieuwde shop hebben we nog een periode intensief getest en kleine wijzigingen doorgevoerd, en nu de shop lekker loopt, zullen we JIMMY’s ook actief gaan adviseren over en ondersteunen bij verdere verbeteringen en aanvullingen op hun webshop.

Bekijk de shop op popcorn.nl