Jippie’s: B2B-webshop koppeling met Unit4

We hebben onlangs weer een mooie nieuwe webshop mogen opleveren, en wel voor Jippie”s Europe, een internationale producent van en groothandel in producten die bijdragen aan kindveiligheid.

De producten van Jippie’s zijn verkrijgbaar via verschillende verkoopkanalen, zoals Prenatal en Bol.com en kleinere en middelgrote winkels. De eigen webshop op jippie.nl voldeed echter niet meer aan de eisen en daarom ontvingen wij het verzoek een nieuwe, gebruiksvriendelijke online bestelomgeving op te zetten waar zakelijke klanten bestellingen kunnen plaatsen en uitgebreide productinformatie kunnen vinden. De nieuwe webshop diende de huidige activiteiten te ondersteunen en te fungeren als visitekaartje. Gemak en flexibiliteit waren de belangrijkste gewenste eigenschappen.

In de nieuwe situatie moest bovendien een koppeling zijn met Jippie’s ERP-systeem Unit4, die moest zorgen voor een volledige synchronisatie van voorraad, bestellingen en klantgegevens. Een dergelijke koppeling verlicht de werkdruk, verkleint de kans op fouten en zorgt voor de optimalisatie van het algehele bedrijfsproces.

De klant
Jippie’s Europe is een echt familiebedrijf. Begonnen in 1948 als Kleuterhuis Vos in Den Bosch, waar de mooiste doopjurken en wiegbekledingen werden gemaakt, is Jippie’s binnen een paar jaar uitgegroeid tot een bedrijf met 5 grote winkels dat zich bovendien meer is gaan richten op de groothandel.

In 2010 heeft de derde generatie Vossen het bedrijf overgenomen. Zij hebben er bewust voor gekozen om zich helemaal te specialiseren op kinderveiligheid. Inmiddels is Jippie’s een internationale groothandel die niet alleen verkoopt, maar ook produceert en importeert.

De webwinkel
Na de briefing met de klant kwamen we tot een uitgebreid functioneel ontwerp en design voor de nieuwe webshop, gebaseerd op een standaard Magento-omgeving. Omdat Magento in eerste instantie een B2C-webshopplatform is, hebben we wel enkele maatwerk-functionaliteiten doorgevoerd.
Productprijzen zijn bijvoorbeeld pas zichtbaar na inloggen, waardoor niet-ingelogde klanten alleen de producten en productomschrijvingen kunnen bekijken. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van onze Hide Price-module.
Nieuwe klantenaccounts worden pas actief na goedkeuring door Jippie’s, zodat zij zelf kunnen bepalen welke klanten online kunnen bestellen. Dit is mogelijk door de toepassing van onze Customer Approval-extensie.
Verder hebben we de Customer Price Rules-extensie geïnstalleerd voor het opstellen van klantspecifieke prijzen en kortingen.

Op basis van een sterk Magento-thema en de huisstijl van Jippie’s hebben we een fris en modern design gemaakt, dat wordt aangevuld door mooi beeldmateriaal en banners. Het accent ligt hierbij op de productinhoud en beelden en minder op grote stukken tekst. Daarmee wordt de shop overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

ERP-systeem
Jippie’s maakt gebruik van ERP-systeem Unit4. Voor een efficiïnte bedrijfsvoering hebben we een maatwerk extensie ontwikkeld die een koppeling legt tussen Unit4 en Magento.
Daarmee is het mogelijk voorraad, bestellingen en klantgegevens volledig te synchroniseren, zodat de nieuwe webshop altijd de juiste informatie biedt.

Verdere ontwikkeling
Met deze nieuwe webshop heeft Jippie’s een nieuwe grote stap gezet in hun bedrijfsontwikkeling. Zodra dit proces goed geïntegreerd is in hun dagelijkse werkwijzen, zullen we nieuwe stappen zetten om de shop nog verder te optimaliseren. We helpen Jippie’s hier graag bij, en zullen hen ook blijven adviseren over mogelijke verbeterpunten in hun omgeving.

Bekijk de shop op www.jippie.nl