Magento 2.4.4

Op 12 april heeft Adobe een nieuwe versie uitgebracht van Magento en Adobe Commerce namelijk Magento Open Source 2.4.4 en Adobe Commerce 2.4.4. Hieronder geven we een aantal van de belangrijkste wijzigingen weer van de nieuwe versie. Voor een volledig overzicht van de update verwijzen we naar de officiële release notes van Adobe.

 1. Ondersteuning voor PHP versie 8.1
  De laatste versie van Magento ondersteunt PHP versie 8.1. Deze versie bevat nieuwe functionaliteiten en een verbetering van de snelheid.
 2. Platform verbeteringen
  In deze versie zijn verschillende platform verbeteringen doorgevoerd zoals ondersteuning voor Elastic Search 7.16 en Open search 1.2, update van de JQuery library en ondersteuning voor de laatste versie van TinyMCE 5.8.1.
 3. Verwijderen van partner extensies
  In de vorige versies van Magento werden verschillende partner extensies meegeleverd zoals Amazon Pay, Klarna en Yotpo die vaak niet gebruikt werden. In deze versie zijn al deze partner extensies verwijderd behalve Braintree.
 4. Security verbeteringen
  In deze versie zijn weer verschillende security verbeteringen doorgevoerd zoals het uitschakelen van swagger in productiemodus, reCAPTCHA ondersteuning voor coupon codes en het niet meer opslaan van session id’s in de database.
 5. Meer dan 250 fixes en verbeteringen
  In de laatste versie zijn meer dan 250 verbeteringen en fixes doorgevoerd. Een complete lijst met fixes is terug te vinden in de release notes van Adobe.

Wil je meer weten over Magento, Adobe Commerce of wanneer deze update bij jouw toegepast kan worden. Neem dan contact met ons om.