Natureko: B2C & B2B webshop gekoppeld aan Dynamics NAV

Onlangs hebben we een nieuwe webshop mogen opleveren voor Natureko Biodisposables, leverancier van duurzame disposables aan zakelijke en particuliere klanten. Natureko kwam bij ons voor de vernieuwing van hun online shop, met als belangrijkste doelen een betere vindbaarheid, hogere conversie en positievere winkelervaring voor hun klanten.

Daarnaast wilden ze graag een koppeling leggen tussen de Magento-shop en hun ERP-systeem Dynamics NAV, zodat ze makkelijk producten, prijzen, klanten en bestellingen kunnen synchroniseren tussen de twee systemen. Een leuke opdracht!

De klant
Natureko, een jong en groeiend bedrijf uit Waddinxveen, importeert biobased en composteerbare disposables en biedt hiermee een milieuvriendelijk alternatief voor plastic disposables. Natureko is met name actief binnen foodservice en onderscheidt zich door eerlijke producten, persoonlijke service, breed assortiment en snelle levering uit voorraad.

De webwinkel
Na een uitgebreide briefing kwamen we tot een functioneel ontwerp en design voor de nieuwe webshop dat gebaseerd is op een standaard Magento-omgeving, aangevuld met een aantal maatwerk-aanpassingen. Zo biedt Natureko de mogelijkheid om offertes aan te vragen voor gepersonaliseerde, bedrukte producten, zoals duurzame koffiebekers met je eigen logo, of afbreekbare tassen met een persoonlijke tekst.

Er zijn verschillende categoriepagina’s waarop je kan filteren op materiaal (zoals bananenblad, suikerriet en karton) en op producttype (waaronder bestek, servies en papierwaren), en uiteraard is het mogelijk te filteren op prijs.

Natureko hecht daarnaast veel waarde aan het design. Op basis van de huisstijl hebben we een fris en modern design gemaakt, dat uitstekend wordt aangevuld door het mooie beeldmateriaal dat de klant zelf heeft aangeleverd.

B2B-aanpassingen
De belangrijkste doelgroep van Natureko is zakelijk. Omdat Magento in eerste instantie een B2C-webshopplatform is, hebben we enkele maatwerk-functionaliteiten doorgevoerd.

Zo is er naast de consumentenshop een speciale zakelijke omgeving opgezet (b2b.natureko.nl) waarop groothandelsaantallen en -prijzen worden getoond.

Heeft een bepaalde klant speciale kortingsafspraken? Die worden hier direct weergegeven. Dit hebben we mogelijk gemaakt door het opzetten van MCONNECT, de koppeling tussen Magento en ERP-systeem Dynamics NAV. Alle prijzen en kortingsregels worden gesynchroniseerd naar de webshop, zodat een klant na inloggen direct de op hem van toepassing zijnde prijzen ziet.

Ook zakelijke bestellijsten, speciale verzendtarieven en andere gegevens worden met deze koppeling geïmporteerd in de webshop.

Verdere ontwikkeling
Na oplevering van een nieuwe webshop is het vaak zo dat er nog aanvullende wensen zijn, en dat is alleen maar goed: je webshop is nooit helemaal ‘af’. Ook voor Natureko zijn we nog druk bezig met extra functionaliteiten, kleine ‘tweaks’ en het bespreken van mogelijke toekomstige innovaties. Het is een prachtige shop geworden, en dat wordt dus alleen maar beter!

Bekijk de shop op www.natureko.nl