Nieuwe functionaliteiten in Magento 2.3

Eind november is een nieuwe versie van Magento 2 gelanceerd namelijk Magento 2.3 In dit blog artikel geven we de belangrijkste nieuwe functionaliteiten weer van deze versie.

Ondersteuning voor PWA’s (Progressive web apps)

Magento biedt in de 2.3 versie ondersteuning voor Progressive Web Apps ofwel PWA’s. Een PWA is een website of webshop die gebouwd is met webtechnologie die zich gedraagt als een app. Je kan dus gebruik maken van de voordelen van een app zoals pushberichten en offline beschikbaarheid terwijl je niet aparte apps hoeft te ontwikkelen. Op dit moment zijn PWA’s nog uitzondering maar wij verwachten dat dit op een gegeven moment de standaard zal worden. In 2019 zullen wij hier dan ook zeker meer over laten weten.

Voor een ervaring van een website die gebouwd is met de technologie van PWA, verwijzen we je door naar de volgende pagina: https://demo.deity.io/

Meerdere voorraad locaties

Een veelgevraagde functionaliteit die nu in Magento 2 is toegevoegd is het gebruik van meerdere magazijnen om je voorraad te beheren. Je kan binnen Magento nu meerdere voorraadlocaties toevoegen en voor deze locaties de voorraad beheren.

Google Recaptcha en 2 factor authentificatie

Magento heeft nu standaard 2 factor authentificatie toegevoegd als extra beveiliging en biedt standaard ondersteuning voor Google Recaptcha op de formulieren. Voorheen moest dit vaak met aparte extensies toegevoegd worden en nu is dit standaard beschikbaar in Magento 2.3.

Meer weten over Magento 2

Wil je een demo ontvangen van de mogelijkheden van Magento 2 of samen met ons de business case opmaken wat het zou opleveren om over te stappen naar Magento 2. Neem dan contact met ons op.