Hello Retail

AI-gedreven personalisatie in B2B en B2C webshops

Een persoonlijke online winkelervaring wordt steeds belangrijker voor bezoekers van je webshop. Zowel zakelijke klanten als consumenten verwachten een aanbod dat aansluit op hun wensen. Met de overvloed aan keuzes is dit echter een uitdaging. Dit vereist webshops die hun klanten door en door kennen. Bovendien streven de meeste klanten naar een efficiënte winkelervaring. Hierbij staat de gebruiksvriendelijkheid van de webshop cruciaal. AI-gedreven personalisatie speelt een sleutelrol in het creëren van een efficiëntere en meer klantgerichte winkelervaring. Daarom werkt Ecomwise samen met partner Hello Retail. In dit blog duiken we dieper in op Hello Retail en hoe deze samenwerking jouw webshop naar een hoger niveau tilt.

Hello Retail in het kort

Hello Retail verbetert de online winkelervaring voor zowel leveranciers als klanten. Het AI-personalisatieplatform, dat rust op zowel gedrags- als productintelligentie (Pi), voorziet in personalisatietools specifiek gericht op de e-commerce sector.
 
De kernfuncties van Hello Retail omvatten:
 • Productaanbevelingen: op maat gemaakte productaanbevelingen op basis van productcorrelaties en de persoonlijke voorkeuren van elke gebruiker;
 • Gepersonaliseerde site-zoekopdracht: gepersonaliseerde zoekmogelijkheden met suggesties en automatische aanvullingen voor een verbeterde zoekervaring;
 • Pagina’s: dynamische en persoonlijke productrangschikking op categoriepagina’s;
 • Doelgroep: segmentatie van websitebezoekers voor gerichte en gepersonaliseerde content gebaseerd op gedrag en demografische gegevens;
 • Gepersonaliseerde e-mails:
  • Getriggerde e-mails: automatische verzending van op maat gemaakte e-mails op basis van gebruikersacties;
  • Nieuwsbriefinhoud: aanpassing van nieuwsbriefcontent op basis van gebruikersgedrag en interesses voor een hogere betrokkenheid.

De toegevoegde waarde van Hello Retail

Met het gebruik van Hello Retail kunnen B2B en B2C webshops rekenen op hogere conversiepercentages, een hogere gemiddelde bestelwaarde en een grotere klantbetrokkenheid. Het gebruik van Hello Retail resulteert daarnaast in:
 • Een toename van de klantretentie;
 • Een hogere klanttevredenheid;
 • Een effectievere cross- en upselling
 • Optimalisatie van de marketinguitgaven;
 • Snellere besluitvorming door middel van datagedreven inzichten. 
Waarom Hello Retail de juiste keuze is voor jouw webshop? Naast de eerdergenoemde voordelen, geeft Drew MacKenzie, Global Head of Partnerships bij Hello Retail, een doeltreffend antwoord op deze vraag:
 
“We zien een trend waarbij zowel gebruikers als internetbrowsers steeds vaker het volgen van gegevens, met inbegrip van marketingcookies, afwijzen. Hoewel onze AI-personalisatietools goede resultaten opleveren, moeten ook wij ons houden aan de wetgeving. Daarom heeft ons Data Science team de afgelopen 3 jaar Product Intelligence ontwikkeld. Deze technologie werkt samen met onze gedragsanalyse – of op zichzelf, als cookies worden afgewezen – en is de enige wereldwijde oplossing die echte personalisatie kan bieden. Dit gebeurt op basis van patronen in grote hoeveelheden productgegevens, zonder het gebruik van persoonlijke informatie of het volgen van gebruikers.”

De gezamenlijke kracht

Hello Retail en Ecomwise zijn partners voor de lange termijn, gericht op het leveren van de beste klantoplossingen. Dit bereiken we door onze diensten te combineren met de producten van Hello Retail. Zoals Drew benadrukt:

“Onze samenwerking is gebaseerd op visie en daadkracht. Het partnerschap heeft Hello Retail een flinke boost gegeven. Dat is te danken aan de sterke, technische ondersteuning en de betrouwbare identiteit van Ecomwise.” – Drew MacKenzie, Global Head of Partnerships bij Hello Retail

Een op maat gemaakte aankoopervaring op jouw webshop

Wil je meer weten over het integreren van (AI-gedreven) personalisatie op jouw webshop? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *