Hello Retail

AI-gedreven personalisatie in B2B en B2C webshops

Een persoonlijke online winkelervaring wordt steeds belangrijker voor bezoekers van je webshop. Zowel zakelijke klanten als consumenten verwachten een aanbod dat aansluit op hun wensen. Met de overvloed aan keuzes is dit echter een uitdaging. Dit vereist webshops die hun klanten door en door kennen. Bovendien streven de meeste klanten naar een efficiënte winkelervaring. Hierbij staat de gebruiksvriendelijkheid van de webshop cruciaal. AI-gedreven personalisatie speelt een sleutelrol in het creëren van een efficiëntere en meer klantgerichte winkelervaring. Daarom is Ecomwise partner van Hello Retail die zich richt op het verbeteren van de winkelervaring door personalisatie. In dit blog duiken we dieper in op Hello Retail en hoe deze samenwerking jouw webshop naar een hoger niveau tilt.
“Onze product intelligence AI-tool is uniek en ontworpen om webshops hun doelgroepen te begrijpen en te bieden wat zij nodig hebben. Dit biedt webshops een concurrentievoordeel. We snappen dat het belangrijk is om onderscheidend te zijn in het aantrekken en behouden van klanten.” – Ecaterina Capitana, Product Marketing Manager bij Hello Retail

Hello Retail in het kort

Hello Retail richt zich dus op het verbeteren van de online winkelervaring door het aanbieden van een gepersonaliseerde winkelervaring. Ze maken gebruik van AI-technologie zoals machine learning om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen aan online shoppers.
De belangrijkste functionaliteiten van Hello Retail op een rij:
 • Publiek: het segmenteren van websitebezoekers voor gerichte en gepersonaliseerde content op basis van gedrag en demografie;
 • Pagina’s: het dynamisch weergeven van webpagina’s voor verschillende doelgroepen voor een persoonlijke koopervaring;
 • Productaanbevelingen: slimme en gepersonaliseerde suggesties van producten voor individuele gebruikers;
 • Zoekfunctie: verbeterde zoekfuncties met suggesties en aanvullingen tijdens het typen voor een betere zoekervaring;
 • Getriggerde e-mails: automatische verzending van gepersonaliseerde e-mails op basis van gebruikersacties;
 • Nieuwsbriefcontent: aanpassing van de nieuwsbriefinhoud op basis van gebruikersgedrag en interesses voor een hogere betrokkenheid.

De toegevoegde waarde van Hello Retail

Met het gebruik van Hello Retail kunnen B2B en B2C webshops rekenen op hogere conversiepercentages, een hogere gemiddelde bestelwaarde en een grotere betrokkenheid van klanten. Het gebruik van Hello Retail resulteert daarnaast in:
 • Een toename van de klantretentie;
 • Een hogere klanttevredenheid;
 • Een effectievere cross- en upselling
 • Optimalisatie van de marketinguitgaven;
 • Snellere besluitvorming door middel van datagedreven inzichten.

Hello Retail & Ecomwise

De samenwerking tussen Hello Retail en Ecomwise is gericht op het leveren van de beste oplossingen voor onze klanten. Dit bereiken we door onze diensten te combineren met de producten van Hello Retail. Zoals Ecaterina benadrukt: “Onze samenwerking is gebaseerd op visie en daadkracht. Het partnerschap heeft Hello Retail een flinke boost gegeven. Dat is te danken aan de sterke, technische ondersteuning en de betrouwbare identiteit van Ecomwise.” ​

Inzetten van personalisatie op jouw webshop

Wil je meer weten over het integreren van (AI-gedreven) personalisatie op jouw webshop? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *