5 voordelen van een klantportaal voor groothandels en fabrikanten

Een klantportaal is een belangrijk onderdeel van moderne klantenservice en ondersteuning. Ze bieden klanten een veilige en handige manier om toegang te krijgen tot informatie en om feedback en verzoeken in te dienen. Hier volgen vijf van de belangrijkste voordelen van een klantportaal die wij in de praktijk tegenkomen bij groothandels en fabrikanten:

  1. Verhoogde efficiëntie: Klantportalen stroomlijnen het proces van het ophalen van informatie en het indienen van verzoeken van klanten. Ze kunnen ertoe bijdragen dat er minder tijd wordt besteed aan vragen van de klantenservice, zodat er middelen vrijkomen voor belangrijkere taken en projecten.
  1. Betere communicatie: Met een klantportaal hebben klanten een gemakkelijke manier om contact met je op te nemen, zonder dat ze hoeven te wachten op een antwoord of zich zorgen hoeven te maken dat ze belangrijke details vergeten. Een klantportaal kan daarnaast ook helpen om gemakkelijker klanten te informeren over wijzigingen in bestellingen of het assortiment.
  1. Verbeterde beveiliging:  Een klantportaal zorgt ervoor dat er een beveiligde omgeving is waar klanten eerst moeten inloggen om toegang te krijgen tot de voor hun actuele informatie. Dit zorgt ervoor dat er minder data rondgemaild hoeft te worden met daarbij ook minder risico’s dat gevoelige informatie op de verkeerde plek terecht komt.  
  1. Gemak: Aangezien ze 24/7 toegang bieden vanaf elk apparaat met internetverbinding, maken klantportalen het gemakkelijker dan ooit voor klanten om op elk moment van de dag of nacht de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben, zonder in de wacht te hoeven staan bij de klantenservice of te wachten op reactie per email van de klantenservice.
  1. Kostenbesparing: Doordat klanten zelf snel antwoorden kunnen vinden op hun vragen en zelf verkoopdocumenten zoals offertes en facturen kunnen raadplegen zorgen klantportalen ervoor dat er minder personeel nodig is voor deze ondersteuning.

Dit zijn 5 van de belangrijkste voordelen die wij in de praktijk tegenkomen bij groothandels en fabrikanten bij het inzetten van een klantportaal. Wil je meer weten over klantportalen en B2B webshops bekijk dan ook onze B2B webshop gids of neem contact met ons op voor meer informatie. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *