Shopware 6.

Het gebruiksvriendelijke e-commerce platform

Shopware is een open source e-commerce platform uit Duitsland. In Duitsland is shopware het meest gebruikte e-commerce systeem en het systeem groeit sterk vanwege de flexibiliteit en mogelijkheden voor webshop eigenaren om zelf de webshop aan te passen. Shopware is meer dan 20 jaar actief in e-commerce en bedient met haar verschillende versies meer dan 100.000 klanten. Shopware 6 is de laatste versie van het e-commerce platform welke begin 2020 is uitgebracht en volledig opgebouwd is volgens de laatste technieken. Ecomwise is officieel partner van Shopware in Nederland

Waarom Shopware 6

Shopware 6 heeft veel voordelen om te gebruiken als webshop platform. Hieronder de belangrijkste voordelen

Shopware 6 heeft een heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen beheerpaneel. Hierdoor wordt het erg gemakkelijk gemaakt om je webshop en catalogus te onderhouden.

Shopware 6 heeft standaard al koppelingen met belangrijke platformen zoals Google analytics, Facebook en instagram. Shopware 6 is daarnaast uitgerust met een een rijke set aan API’s en biedt veel plugins aan met koppelingen tussen andere systemen zoals ERP systemen en verzendsystemen zoals Sendcloud.

Door de snelle ontwikkelingen in de e-commerce markt is het belangrijk om een systeem te hebben waar makkelijk nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd kan worden. Doordat Shopware 6 een open source e-commerce systeem is kan het uitgebreid en aangepast worden als dat nodig is. Daarnaast is er een grote community bestaande uit e-commerce bureau’s, ontwikkelaars en leveranciers die shopware uitbreiden met plugins voor extra functionaliteiten en koppelingen zonder dat er maatwerk benodigd is.

Shopware 6 is als webshop platform SEO vriendelijk en bevat in de basis alle belangrijke instellingen die belangrijk zijn voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines. Doordat het platform is opgebouwd vanuit de nieuwste technieken is het erg snel en goed ingericht voor mobiel gebruik. Shopware 6 biedt daarnaast de mogelijkheid om een PWA (progressive web app) versie aan te bieden.

iphone-x-mockup-floating-angled-against-a-solid-background-a17233

Functionaliteiten Shopware 6

Wat zijn nou de belangrijkste onderscheidende functionaliteiten van het Shopware webshop platform.

Shopware 6 CMS: Shopping experiences

Shopping experiences is het CMS systeem van Shopware 6 en biedt je als webshop beheerder de mogelijkheid om volledig zelf je pagina’s op te maken met een visuele editor. Dit biedt je een enorme flexibiliteit om zelf landingspagina’s aan te maken en zelf het uiterlijk van je webshop te bepalen.

Shopware 6 rule builder

Shopware 6 bevat een zogenaamde rule builder waarmee heel gemakkelijk business regels voor de webshop ingesteld kunnen worden. Wil je bijvoorbeeld dat een bepaalde klantgroep alleen kan betalen met bepaalde betaalmethoden of wil je een klantgroep een bepaalde korting aanbieden dan is dat allemaal mogelijk met de Shopware 6 rule builder.

Meerdere webshops en verkoopkanalen in 1 installatie

Shopware 6 biedt de mogelijkheden om te werken met verschillende verkoopkanalen. Hiermee kunnen binnen hetzelfde e-commerce platform verschillende webshops toegevoegd worden met verschillende talen en valuta. Standaard biedt Shopware ook verkoopkanalen voor marktplaatsen zoals Amazon en sociale verkoopkanalen als Facebook en Instagram.

B2B functionaliteiten

Shopware 6 biedt verschillende functionaliteiten om de webshop in te zetten als B2B webshop. Ook biedt Shopware een eigen B2B suite aan die geavanceerde B2B functionaliteiten mogelijk maakt zoals een uitgebreid rollen en rechtensysteem, offertes en snel bestellen functionaliteiten.

Shopware 6 versies

Shopware 6 heeft 4 verschillende versies afhankelijk van de grote van je bedrijf en de gewenste functionaliteiten. Een van de grote voordelen aan Shopware is dat het platform met je mee kan groeien. Je kan beginnen met een bepaalde versie en doorgroeien naar een versie met meer functionaliteiten als daar behoefte aan is. 

Shopware 6 Starter

Shopware 6 starter is de instapversie van shopware en is een SaaS oplossing. Hier zitten alle kosten van je webshop in 1 maandelijks bedrag. Het platform is uit te breiden met plugins en is daarom heel geschikt voor startende webshops.

Shopware 6 Community version

Shopware 6 Community versie is de open source versie van Shopware zonder licentiekosten. Dit platform biedt in de basis al veel standaard functionaliteiten om shopware 6 als een B2C - of B2B webshop te gebruiken. Ook zijn er voor de Community versie veel plugins beschikbaar waarmee het systeem uitgebreid kan worden zonder maatwerk toe te voegen.

Shopware 6 Professional edition

De Shopware 6 Professional edition biedt extra functionaliteiten zoals een uitgebreid CMS beheer waarbij je meer mogelijkheden hebt om met de visuele editor je pagina’s op te bouwen. Daarnaast biedt de Shopware professional edition standaard verkoopplatformen met de belangrijkste social verkoopkanalen zoals Facebook en Instagram. Ook biedt de professional editie de mogelijkheid dat er direct support tickets worden aangemaakt bij het Shopware team. De licentiekosten van de Professional edition bedragen € 2495,-

Shopware 6 Enterprise edition

De Enterprise editie van Shopware is de meest uitgebreide versie van Shopware en geschikt voor de grotere e-commerce partijen. In de shopware 6 Enterprise editie zitten uitgebreidere mogelijkheden voor het toepassen van extra producttypen, B2B suite en ondersteuning en support van het Shopware team.

Shopware B2B webshop

Shopware 6 is heel goed in te zetten als B2B webshop. Ecomwise heeft een aantal functionaliteiten die speciaal geschikt zijn voor de zakelijke markt. Voor meer informatie neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Shopware B2C webshop

Showpare 6 biedt veel mogelijkheden om een B2C webshop te lanceren. Vanwege de flexibiliteit, de shopping experiences en standaard social verkoopkanalen is Shopware 6 heel geschikt als B2C webshop. Daarnaast zijn er standaard plugins beschikbaar voor koppelingen met mailsystemen en verzendsystemen.

Magento 2 vs Shopware 6 advies

Als e-commerce bureau zijn wij gespecialiseerd in Shopware 6 en Magento 2. Vaak krijgen wij de vraag welk e-commerce platform nou het meest geschikt is voor mijn organisatie. Afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de benodigde functionaliteiten, kennisniveau in de organisatie en de e-commerce strategie kan geadviseerd worden welk webshop platform het meest geschikt is voor mijn organisatie. Bekijk ook ons blog waarin we een vergelijking making tussen Magento 2 en Shopware 6.

shopware_business_partner

Shopware partner Nederland

Ecomwise is een officieel partner van Shopware in Nederland. Ons team is getraind in hoe shopware het beste ingezet kan worden en onze e-commerce consultants kunnen je helpen om te kijken of een Shopware 6 webshop voor jou de beste oplossing is.

Shopware 6 demo

Wil je nou meer weten over de mogelijkheden van Shopware 6 of een Shopware 6 demo ontvangen? Neem dan contact met ons op en we plannen afhankelijk van je wensen een Shopware 6 demo in of zetten een shopware 6 demo voor je klaar waar je zelf het een en ander kan proberen.